• Посилання скопійовано

Важлива інформація від «Дебету-Кредиту»! (Поки ви ще не пішли на свята)

Сьогодні - останній робочий день перед травневими святами, і ми маємо для вас декілька новин за тиждень, що вже майже минув. Їх читання займе лише три хвилини вашого часу, зате ви підете на відпочинок, не переживаючи, що щось забули або прогавили.

Важлива інформація від «Дебету-Кредиту»! (Поки ви ще не пішли на свята)

По-перше, цього року українці відпочиватимуть у два заходи: чотири дні з 29 квітня по 2 травня (1-го і 2-го святкуємо День міжнародної солідарності трудящих), та ще чотири - з 6 по 9 травня (вівторок, 9 травня - День Перемоги).

Регламент роботи банків у зв’язку з перенесенням робочих днів у 2017 році дивіться тут, а графік роботи Центрів обслуговування платників у період травневих свят - ось тут. А робочий день понеділка 8 травня переноситься на суботу, 13 травня.

 

По-друге, позавчора Держрегуляторна служба повідомила, що вкотре не погодила проект Постанови КМУ щодо порядку здійснення перевірок у сфері праці, яку Держпраці доопрацювала та відправила на повторне погодження. 

І того ж дня Кабмін прийняв постанову «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Текст постанови вже оприлюднено на сайті Кабміну. Докладно про неї ми писатимемо вже псля свят, але, схоже, Уряд прийняв новий порядок перевірок Держпраці попри зауваження Держрегуляторної служби.

 

По-третє, Мінфін наказом №369 від 17.03.2017 р. вніс зміни до декларацій платників єдиного податку. Зміни несуттєві: у формах звітів ставки податку 2% і 4% замінять на 3% і 5% відповідно. У тексті наказу зазначено, що він набере чинності з дня його офіційного опублікування; дата публікації ще невідома, але звітуватись за 1 квартал ми точно будемо за старою формою (не забувайте: останній день подання звітності єдинниками - 10 травня).

А от коли потрібно буде звітувати за новою формою вперше (за третій квартал 2017 р. чи все ж за другий), ми повідомимо вас додатково.

 

По-четверте, вже з 1 травня встановлюється новий розмір прожиткового мінімуму. Відповідно до Держбюджету на 2017 рік з 01.05.2017 р. він (для працездатних осіб) становитиме 1684 грн. На які показники вплине новий ПМ - ми розглядаємо у цій статті

Якщо коротко: індексація зарплати, максимальна величина доходу для нарахування ЄСВ, нарахування лікарняних та декретних, розмір плати за ліцензії окремих видів госпдіяльності - на усе це новий прожитковий мінімум вплине. А, наприклад, на розмір мінімальної зарплати або мінімального страхового внеску, розміру добових чи суми ПСП зміна прожиткового мінімуму не вплине аж ніяк.

 

По-п`ятє, Мінсоцполітики роз'яснили нюанси індексації заробітної плати у квітні та травні 2017 року (як завжди, з прикладом). Зверніть увагу: індекс споживчих цін за березень 2017 складає 101,8%. А право на проведення індексації настає, коли індекс споживчих цін перевищить поріг у розмірі 103%.

 

І останнє. Хоча з 3 по 5 травня - робочі дні і ми у редакції «Дебет-Кредит» в ці дні теж працюватимемо, чергова розсилка «Головне за тиждень» вийде вже після свят, 10 травня. Зате новини будуть виходити без вихідних: і на сайті, і у Фейсбуці, і у нашому каналі у Телеграм.

 

Легкого вам закінчення робочого тижня і гарних травневих свят.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»