• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

За відсутності господарської діяльності юрособу можна ліквідувати або тимчасово призупинити 

Як правильно закрити ТОВ? Які документи і дії для цього потрібні? Яку звітність потрібно подати та як бути з залишками на рахунках? Чи можливо просто тимчасово призупинити діяльність підприємства?

Розглядаємо поняття "поріг суттєвості" та його важливість при складанні наказу про облікову політику 

Що таке «поріг суттєвості» і чому він є важливим при складанні наказу про облікову політику?

Включення премій при обчисленні середньої заробітної плати для відпустки та відрядження

Підприємство вирішило використовувати декілька видів премій для працівників - щомісячну, річну, разову. Для розрахунку середньої зарплати при відрядженнях, відпустках, як правильно розрахувати середню заробітну плату і як це відіб'ється на резерві відпусток?

Курс валют при нарахуванні добових за закордонне відрядження та строки їх виплати 

Як виплатити добові перед початком відрядження, якщо працівники (водії) постійно перебувають у поїздках? За яким курсом перераховувати добові в розмірі 60 євро в гривню?

Договір оренди між самозайнятою особою та фізособою: хто платитиме ПДФО та військовий збір? 

Між фізособою та самозайнятою особою - нотаріусом укладено договір оренди нежитлового приміщення. Хто зобов’язаний нараховувати та сплачувати ПДФО і військовий збір?

Ремонт чи поліпшення основного засобу в наказі про облікову політику 

Чи можна визначити в наказі про облікову політику ремонт чи поліпшення основного засобу?

Суміщення однієї вакантної посади двома працівниками: як нараховувати доплату?  

Як нарахувати доплату за суміщення однієї і тієї ж вакантної посади двома працівниками, які прийняті на 0,5 ставки і які не відпрацювали повний місяць?

Донарахована сума ЄСВ у складі собівартості продукції 

Підприємство здійснює виробництво продукції. Працівнику, який задіяний на виробництві, нараховано заробітну плату меншу за розмір мінімальної заробітної плати, відповідно було донараховано ЄСВ з різниці. Чи включається до собівартості готової продукції розмір такого донарахування ЄСВ?

Чи є послуги, що надає підприємство нерезиденту - об'єктом оподаткування ПДВ?

Підприємство, платник податку на прибуток та ПДВ, надає інформаційно-консультаційні та представницькі послуги нерезиденту та послуги з пошуку персоналу по Україні для роботи за кордоном. За договором, місцем поставки послуг є місцезнаходження замовника-нерезидента. Чи є такі послуги об’єктом оподаткування ПДВ?

Відходи у давальницьких операціях: як облікувати? 

У договорі на переробку давальницької сировини є пункт про те, що відходи та металобрухт, які виникли під час проведення робіт, залишаються у підрядника. Як підряднику обліковувати такі відходи?

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»