• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Формування податкового кредиту за рахунок коштів, отриманих як безповоротна фіндопомога 

Чи має право підприємство на податковий кредит при покупці оргтехніки за рахунок грошових кошті, отриманих як безповоротна фінансова допомога? 

Цивільно-правовий договір з фізособами - не підприємцями: чи можливо оформити? 

Чи може підприємство укладати договори цивільно-правового характеру з фізособами, які не зареєстровані як підприємці?  

Податкова накладна на роздрібний продаж алкоголю та тютюну: нюанси заповнення 

Юрособа здійснює роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном. Чи можна скласти податкову накладну з однією позицією: алкогольні та тютюнові вироби, а замість коду УКТ ЗЕД зазначити КВЕД 47.11 та суму виторгу за день? 

Додаткова щорічна відпустка за роботу за комп'ютером 

Як надається додаткова щорічна відпустка за роботу за комп'ютером? 

Сплата ЄСВ у місяці, в якому працівник був на лікарняному 

В травні працівнику нарахували зарплату 2200 грн (частину місяця він був на лікарняному), що й було відображено у звіті з ЄСВ. В червні працівник надав листок непрацездатності і йому нарахували лікарняні 500 грн. Чи треба доплачувати працівникові до мінімального розміру зарплати та ЄСВ?  

 Собівартість самостійно виготовлених послуг  

Протягом 2014 - 2015 рр. підприємство надавало транспортні послуги. Відповідно до п. 188.1 ПКУ база оподаткування самостійно виготовлених послуг не повинна бути нижче їх собівартості. Що входить у собівартість? З чим її потрібно порівнювати? Які рахунки бухобліку?

Продаж та ліквідація МНМА: що з ПДВ? 

В юрособи - "загальносистемника" на рахунку 112 обліковуються кулера для води, які надавались в оренду на протязі трьох років. Частину цих кулерів підприємство планує продати покупцям, а частину потрібно ліквідувати. Як визначити базу оподаткування ПДВ при продажі МНМА? Чи потрібно нараховувати ПДВ під їх час ліквідації?

Реєстрація бази персональних даних для новоствореного підприємства 

У жовтні 2016 року створено нове підприємство (юрособа). Чи потрібно подавати заяву до Державного реєстру для реєстрації бази персональних даних новосвореного підприємства?

Продаж фізособою частки в статутному капаталі у збиток 

Фізособа (продавець) відчужує частку в статутному капіталі ТОВ номінальною вартістю 10000 грн - за ціною 5000 грн - іншій фізичній чи юридичній особі (покупцю). При цьому у продавця виникає інвестиційний збиток у розмірі 5000 грн. Чи включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу покупця знижка від вартості придбаних корпоративних прав у фізособи?

За ненадання роботодавцем відпустки - штраф! 

Яку відповідальність несе роботодавець за ненадання відпусток?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»