• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відображення цивільно-правового договору в звітності з ЄСВ 

В січні 2017 року підприємство уклало договір ЦПХ з фізособою, яка не є його працівником. Послуги надавались в червні та липні 2017 р. Акт виконаних робіт щодо послуг складено 20 липня. Як правильно відобразити в звіті з ЄСВ нарахування? 

Розрахунок коригування при поверненні товару: якою датою потрібно складати? 

Підприємство здійснює передоплату за товар постачальнику. Після відвантаження постачальником прийнято рішення повернути частину товару. Кошти постачальник повертає після такого повернення. Якою датою складати розрахунок коригування до податкової накладної? 

Документальне оформлення з охорони праці для організації з двома працівниками 

Організація має лише двох працівників – виконавчого директора та менеджера з консультаційних послуг. Які документи з охорони праці повинні бути у такої організації та хто має очолювати службу охорони праці?  

Зарплата водіїв при передачі автомобіля в оренду з екіпажем 

Підприємець-"єдинник" III групи, платник ПДВ надає в оренду автотранспорт з водіями юрособі. Тривалість оренди становить більше місяця. Хто повинен нараховувати зарплату водіям та подавати звітність (форму №1ДФ, звіт з ЄСВ)? 

Некоректне відображення первинних документів в обліковій програмі 

В програмі бухобліку операції з отримання послуг від підприємця відображаються проводками як на звичайну фізособу. Сплата за послуги відбувається на звичайний картковий рахунок (не 2600). Яка відповідальність передбачена за неналежне відображення інформації з первинних документів у облікових регістрах?  

Квитанції №1 та №2 приходять як щодо декларації з ПДВ, так й щодо кожного додатку до неї 

В грудні 2016 р. фермерське господарство відправило декларацію з ПДВ до ДФС. За квитанцією №2 декларація прийнята - 15.01.2017 р. Проте згодом з ДФС повідомили, що немає додатку №10 до декларації, тому декларація вважається не прийнятою. Як підтвердити, що підприємство подавало всі документи (в тому числі і додаток №10)?

 ПДВ при переуступці права вимоги: як списати податкові зобов'яхання та скласти рохрахунок коригування? 

Підприємство «А» отримує передоплату за товар від підприємства «Б». Підприємство «Б» здійснює відступлення права вимоги по даній заборгованості підприємству «С». Заборгованість перекласифікується як заборгованість в грошовому виразі. Як в даному випадку списати зобов’язання з ПДВ у підприємства «А»? Коли складається розрахунок коригування?

 Декретна відпустка чоловікові: які документи потрібно надати? 

Чи можна надати відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років чоловікові-працівнику підприємства, якщо його дружина є підприємцем. Якщо так, то які підтверджуючі документи він повинен надати?

Виплата орендної плати за земельні паї фізособам: чи є особливості у випадку натуральної форми оплати? 

Юрособа – платник єдиного податку 3-ї групи, орендує земельні паї у власників – фізосіб. Договором передбачено грошову та натуральну форму розрахунків – зерном. Як оподатковується виплата орендної плати за паї фізособам? Чи є особливості у випадку натуральної форми оплати?

Проведення системи відеоспостереження на ринку: бухгалтерський та податковий облік 

На ринку та приміщеннях адміністративних будівель провели установку систем відеоспостережень. Який порядок бухгалтерського та податкового обліку таких систем відеоспостереження?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»