• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Наслідки ненарахування зарплати без оформлення простою 

Які наслідки чекають на роботодавця за ненарахування зарплати без оформлення простою? 

Блокування податкових накладних, виписаних на залишки товарів, які невикористані минулого року 

Чи підлягають блокуванню податкові накладні, виписані на залишки товарів, які невикористані минулого року, або на послуги (транспортні, будівельні тощо)? 

Умови обов'язкового застосування податкових різниць 

Підприємство - платник податку на прибуток у 2016 році звітувало за річною формою декларації без застосування різниць. В поточному році дохід перевищив 20 млн грн. Чи обов’язково потрібно застосовувати податкові різниці та з якого часу? 

Довіреність від підприємця може бути як простою, так і нотаріальною 

Чи можна оформити довіреність на фізособу, яка не є працівником у підприємця, на право підпису документів замість нього? Якого змісту вона повинна бути та чи потрібно її засвідчувати нотаріально? 

Порушення обігу валютної готівки: які наслідки? 

В серпні 2015 р. працівнику надано аванс на відрядження в розмірі 500 євро. Проте відрядження перенесли на два місяці. Працівник повернув на рахунок підприємства 11 300 грн. Курс НБУ на 07.08.2015 р. 23,385438 х 500=11692,72 грн. Які наслідки такої ситуації?  

Кількість знаків у графах 6 та 7 (ціна та кількість) податкової накладної 

Чи можна здійснювати коригування вартісних показників податкової накладної (графа 10) за допомогою кількісних, якщо продукція реалізується з одиницею виміру «шт»?

Порядок виплати дивідендів визначається у Статуті 

Товариство з обмеженою відповідальністю в 2005-2006 роках нарахувало дивіденди, але не виплатило їх засновнику. Чи немає ніяких перешкод для виплати часткових дивідендів в 2017 році? Засновник також є товариством з обмеженою відповідальністю

Надання путівок штатним працівникам профспілкової організації: нюанси оподаткування 

Працівнику профспілкової організації надано путівку до санаторію, варсть якої оплачує роботодавець. Чи підлягаює оподаткуванню (ПДФО, ЄСВ, ВЗ, застосування коефіцієнту) часткове або безкоштовне надання путівок працівникам профспілкової організхації в санаторії або в дитячі оздоровчі табори? Як це відобразити в податковій звітності?

Застосування РРО на єдиному податку 

Фізособа-підприємець (платник єдиного податку 2-ї групи) продає секційні ворота, ввідкатні ворота, механізми для відкатних воріт, комплекти для автоматизації гаражних воріт, електромеханічні привода, пульти для відкривання воріт тощо. В Переліку № 231 цих товарів немає. Чи може підприємець працювати без РРО?

Недоплата ПДВ при поданні уточнюючого розрахунку: чи буде штраф?  

20.01.2017 р. платник ПДВ подав декларацію за грудень 2016 р. Згодом у декларації виявили помилку та 23.01.2017 р. платник подав уточнюючий розрахунок. Але з поданням розрахунку не було сплачено недоплату ПДВ та штраф 3%. Чи можуть органи ДФСУ надіслати ППР зі штрафом в розмірі 10% від суми недоплати ПДВ за уточнюючим розрахунком – відповідно до п. 126.1 ПКУ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»