• Посилання скопійовано

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 7-12 серпня

У ДФС повідомляють про лише 0,64% заблокованих податкових накладних, Пенсійний фонд буде проводити планові перевірки не частіше одного разу на 2 роки, затверджено порядок реєстрації інспекційних відвідувань Держпраці, Кабмін підвищує мінімальні роздрібні ціни на алкоголь, а ФСС відновив фінансування для виплат лікарняних та декретних. А ще індекс інфляції за липень – 100,2%.

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 7-12 серпня

Як завжди протягом останніх місяців – про податкові накладні і їх блокування. У серпні середньоденна кількість зупинених податкових накладних у системі моніторингу ризиків становила 0,4%. Про це повідомив в.о. голови ДФС Мирослав Продан. А всього з початку роботи СМКОР (з 1 липня) зупинено реєстрацію 0,64% від загальної кількості документів, які реєструвалися (170,7 тис. з 26,8 млн. податкових накладних/розрахунків коригування).

Київські податківці в черговий раз наголосили, що вони проводять щоденні консультації по блокуванню реєстрації ПН та РК. Але будуть надавати консультації тільки за конкретними заблокованими ПН та РК і тільки директору, бухгалтеру або працівнику із довіреністю від підприємства.

А ще у ДФС роз'яснили, хто буде подавати пояснення у разі зупинення реєстрації розрахунку коригування на зменшення податкових зобов’язань («...у разі зупинення розрахунку коригування на зменшення податкових зобов’язань Повідомлення подається платником податків – продавцем, що зазначений в розрахунку коригування та податковій накладній, яка коригується»).

 

Затверджено порядок реєстрації інспекційних відвідувань Держпраці. Про проведення інспекційного відвідування інспектор праці має повідомити об’єкту відвідування або уповноваженій ним посадовій особі, якщо тільки він не вважатиме, що таке повідомлення може завдати шкоди інспекційному відвідуванню. Також інспектор повинен пред’явити своє службове посвідчення. Але в деяких випадках інспектори праці за наявності службового посвідчення мають право безперешкодно проводити відвідування без попереднього повідомлення.
Про усе це читайте у новині.

 

ПФУ буде проводити планові перевірки не частіше одного разу на 2 роки. 9 серпня Уряд привів у відповідність до Закону №1726 відповідну постанову КМУ. Тепер «планові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання з високим ступенем ризику вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, що реалізуються органами Пенсійного фонду України, проводитимуться з періодичністю не частіше ніж один раз на два роки», – повідомляє Мінсоцполітики.

 

Кабмін підвищує мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої. Ні, не сам, його попросили. Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, до міністерства надійшли чисельні звернення учасників ринку, які наголошували, що чинні мінімальні ціни не покривають їхні операційні витрати (ставки акцизного податку на більшість алкогольних напоїв зросли, інші складові цін – теж). Внаслідок цього, на думку асоціацій виробників алкогольної продукції, послаблюється конкуренція з боку легальних виробників і збільшується частка недобросовісних виробників.
От Уряд і затвердив відповідну постанову. Зокрема, збільшено роздрібні ціни на:

  • горілку та лікеро-горілчані вироби на 14,0-19,41%;
  • віскі, ром та джин – на 6,5-6,6%;
  • коньяк (бренді) – на 12,3-29,1%;
  • вина з додаванням спирту, ігристі – на 7,1-13,3%

Постанова поки що не опублікована і відповідно не набрала чинності, але ознайомитись з проектом можна тут.

 

ФСС відновив фінансування для виплат лікарняних та декретних за його рахунок. Про це йдеться у повідомленні Фонду соцстрахування у Київській області. Але загальної інформації по всіх відділеннях Фонду наразі немає. Тому кожному із страхувальників за отриманням інформації з цього приводу слід звертатися до свого відділення.
Ще у зв'язку з реорганізацією у шапці заяви-розрахунку для отримання фінансування матеріального забезпечення потрібно зазначати нову інформацію кожного з відділень ФСС (для Печерського району м. Києва це виглядає ось так).

А ще з 1 серпня діють нові рахунки для сплати заборгованості перед Фондом НВВ. Щоправда, реквізити поки що є лише для платників у Дніпропетровській, Рівненській та Черкаській областях.

 

Скільки заплатить фізособа-єдинник за несвоєчасну сплату або несплату ЄСВ? Роз'яснення від ДФС з цього приводу читайте тут. А про те, як самостійно розрахувати пеню за недоплату податку за ст. 129 ПКУ – ось тут.
Також податківці наполягають: суб’єкт господарювання, у якого статутний фонд не сформовано (дорівнює нулю) і який має одного або декілька засновників – юридичних осіб, що не є платниками єдиного податку, не може застосовувати спрощену систему оподаткування.
А у разі неподання до органу ДФС фінансової звітності разом з Декларацією (Звітом) як її невід’ємної частини, така податкова звітність не визнається податковою декларацією, – відповідне роз'яснення від ДФС читайте тут.

 

Індекс інфляції за липень – 100,2%. І хоча розмір індексу менше 103,0%, але він вплинув на показник ІСЦ цін для нарахування індексації. Тому в вересні індексувати зарплату потрібно буде вже за новими коефіцієнтами; в залежності від місяця останнього підвищення окладів.

 

Інші новини. Уряд затвердив форму спрощеної податкової декларації з податку на прибуток (її будуть подавати платники податку, яким тимчасово, з 1 січня 2017 р. до 31 грудня 2021 р., встановлено ставку податку на прибуток у розмірі 0%), а також ухвалив законопроект щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків, зборів та ЄСВ (щоправда, ПДВ та акцизний податок з пального все одно потрібно буде сплачувати з окремих рахунків). 

Ще пропонують оподатковувати акцизом енергетичні безалкогольні напої (тому що «оподаткування цукровмісних напоїв може знизити обсяги їх споживання та, як наслідок, знизити рівень захворюваності населення на окремі хвороби (ожиріння, діабет II типу)»); оновлено Реєстр великих платників податків на 2017 рік (із нього виключено 2 підприємства, тепер в Реєстрі налічується 2512 юросіб), а центри обслуговування платників податків ДФС не працюватимуть 24, 26 та 27 серпня 2017 року (свята ж!). При цьому 19 серпня буде робочим днем до 16 год. 45 хв., а 25 серпня буде робочим днем у режимі чергування до 13 год. 00 хв.

 

Спонсор випуску

18 серпня — головна подія літа по SEO: WebPromoExperts SEO Day. У найближчу п`ятницю відбудеться чергова безкоштовна онлайн-конференція від нашого партнера, академії Інтернет-маркетингу WebPromoExperts: «WebPromoExperts Email Day». Вона буде присвячена ефективному інструменту залучення трафіку на сайт - SEO-оптимізації.

Провідні фахівці-практики компаній Google, MacPaw, SE Ranking, LinkParty, Devaka, SeoProfy, SEO-reports та інших поділяться кейсам, особистим досвідом і масою корисної інформації про останні SEO-тенденції, нововведення, зміни і тренди.
Захід безкоштовний в онлайні. В день проведення конференції вам буде надіслано листа із нагадуванням і посиланням на її проведення.

Реєструйтесь та ставайте учасником найбільш насиченого «фішками» SEO-заходу в Україні!

 


До зустрічі через тиждень!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»