• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Видача з каси готівки для її здавання до банку оформлюється видатковим касовим ордером

Чи необхідно виписувати касовий ордер до супровідної відомості здавання готівкової виручки до банку?

Компенсація днів невикористаної відпустки

Працівник не використовував щорічну відпустку протягом двох років. Чи можна йому в 2017 році надати відпустку тривалістю 24 календарних дні, а решту днів виплатити грошовою компенсацією за невикористану відпустку?

Облік бензину на підприємстві та документи для списання пального

Як оформлюється на підприємстві документообіг придбання, використання та списання пального? Автомобіль знаходиться на балансі підприємства. Які документи є підставою для списання пального?

Податковий кредит за неоплаченими податковими накладними

Підприємству надано послуги, на які отримано акт та податкову накладну. Оплата за такі послуги здійснена не з рахунку підприємства, а з картки іншої особи. Чи має підприємство право на податковий кредит з ПДВ?

Акт виконаних послуг з замовником підписано в липні, а з субпідрядником - в серпні: чи є це порушенням?

Підприємство надає послуги через субпідрядника. Акт виконаних послуг з замовником підписано в липні, а з субпідрядником - в серпні. Чи є це порушенням та які його податкові наслідки?

Право підпису за головного бухгалтера на касових документах 

На підприємстві немає посади головного бухгалтера, його обов’язки виконує директор, але є посада звичайного бухгалтера. Хто має підписувати за головного бухгалтера касові документи та авансові звіти?

Надання послуг фізособи - підприємця на єдиному податку оформляється квитанцією 

Підприємець (третя група єдиного податку) надав працівнику у відрядженні квитанцію за формою №ПО-Д2 за стоянку автомобіля. Чи є ця квитанція первинним документом? Чи вона використовується при наданні цих послуг? Чи можна суму в квитанції віднести до витрат підприємства?

Прибутковий касовий ордер: на яку суму проводити? 

Підприємство має декілька структурних підрозділів, на яких здійснюється продаж через РРО. Виручка здається в банк. Ведеться Книга обліку розрахункових операцій та касова книга. На яку суму потрібно проводити прибутковий касовий ордер: на суму виторгу за день чи на суму грошей, що здаються в банк?

Заповнюємо реквізит "Отримувач (покупець)" податкової накладної 

Як правильно заповнювати реквізит "Отримувач(покупець)" податкової накладеної виписаної на фізособу-підприємця, платника ПДВ? Помилка у даному реквізиті є підставою для невизнання податкового кредиту покупця за такою накладною?

Податкова накладна, що складена з неправильною датою, не дає права покупцю на податковий кредит за відповідною операцією 

При складанні податкової накладної зазначили неправильну дату. Як виправити помилку? Чи має покупець право на податковий кредит?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»