• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Податкова накладна в момент отримання передоплати та подальшого поетапного надання послуг 

Надання послуг здійснюється поетапно. Покупець здійснює передоплату за весь перелік послуг у розмірі 30%. Як правильно заповнюється податкова накладна в момент отримання передоплати та подальшого поетапного надання послуг? 

Право підпису за головного бухгалтера на касових документах 

На підприємстві немає посади головного бухгалтера, його обов’язки виконує директор, але є посада звичайного бухгалтера. Хто має підписувати за головного бухгалтера касові документи та авансові звіти? 

Вплив дивідендів на об’єкт оподаткування податком на прибуток 

Чи враховуються у складі витрат для визначення податку на прибуток суми нарахованих та виплачених дивідендів за поточний рік? Як відображається операція нарахування дивідендів у фінансовій звітності суб’єкта малого підприємництва? 

Списання палива підприємством: які документи потрібно? 

Підприємство, що використовує орендований вантажний автомобіль, здійснює перевезення товару клієнтам. Які потрібно документи для списання палива? Чи необхідно оформлювати товарно-транспортну накладну? 

Складання податкових накладних при частковій оплаті та частковому постачанні товару 

Платник ПДВ отримав часткову оплату за товар та склав податкову накладну, де вказав кількість товару у відсотковому відношенні. На дату часткового відвантаження товару також складено аналогічну накладну. Кількість товару у двох ПН не співпадає з кількістю товару у видатковій накладній. Чи треба робити розрахунок коригування? 

Підприємство може скласти бухдовідку датою здійснення перевезення і відобразити його вартість у собівартості продукції, що реалізується 

Підприємство отримує товар через перевізника. Перевізник декілька разів на місяць надає акти виконаних робіт у формі звідних актів. Як відображати вартість перевезення товару в його собівартості, якщо акт від перевізника отримується вже після реалізації товару?

Декілька авансів від одного покупця протягом дня 

Який порядок складання податкових накладних при відвантаженні товару кілька разів або отриманні від покупця кількох авансових платежів протягом одного дня в межах однієї цивільно-правової угоди та в межах різних цивільно-правових угод?

Витрати з проживання в готелі відшкодовуються на підставі форми №4-г 

Працівник з відрядження привіз від підприємця на єдиному податку рахунок за ф. №4-г та витяг з реєстру платників єдиного податку фізособи-підприємця. Рахунок заповнений від руки, засвідчений підписом фізособи, без печатки, з штампом "Сплачено". Чи є такий документ первинним документом, що підтверджує понесені працівником витрати?

Транспортно- експедиційні послуги: нюанси обліку та оподаткування 

ТОВ (загальна система оподаткування) займається перепродажем послуг автомобільного перевезення. Які нюанси ведення бухобліку, оподаткування ПДВ та податком на прибуток? Які проводки слід провести?

Визначаємо граничні готівкові розрахунки з фізособами та суб'єктами господарювання 

Підприємство продає продукцію власного виробництва. Розрахунки проводяться як в готівковій, так і в безготівковій формі. Готівкові розрахунки відбуваються без застосування РРО. Які граничні розрахунки готівкою з фізособами та суб’єктами господарювання?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»