• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Коли підвищити оклади, щоб запобігти індексації 

Коли слід провести підвищення окладів, щоб запобігти індексації, якщо востаннє оклади підвищувалися в травні 2017 року? 

Чи можна не видавати аванс на відрядження 

З якою періодичністю потрібно оплачувати витрати працівників на відрядження? Чи є відповідальність за невиплату авансу перед відрядженням? Чи можна компенсувати відрядні після закінчення відрядження? 

Повернення предмету фінлізингу після завершення дії договору 

Чи може підприємство після закінчення строку дії договору фінансового лізингу повернути майно лізингодавцю? Як відображатиметься така операція в обліку?  

Ліквідація основних засобів, придбаних без ПДВ 

ТОВ придбало на аукціоні майновий комплекс без ПДВ. Частина обладнання в експлуатацію не вводилась. Було прийнято рішення про ліквідацію обладнання. Чи виникає необхідність нарахування податкових зобов'язань? 

Благодійна допомога понад 1 млн грн за рік: чи потрібно неприбутківцю реєструватись платником ПДВ? 

Чи потрібно неприбутковій організації реєструватись платником ПДВ, якщо обсяги наданої благодійної допомоги перевищують 1 млн грн за останні 12 календарних місяців? 

Підприємство збільшувало оклади, але зменшувало доплату до мінімальної зарплати: що з індексацією? 

Чи можливо уникнути індексації у випадку, якщо підприємство періодично збільшувало оклади працівникам, але при цьому зменшувало доплату до гарантованої мінімальної зарплати? Наприклад, оклад працівника в січні - 1700 грн, доплата - 1500 грн. Оклад в квітні - 1850 грн, а доплата - 1350 грн

Невчасний розрахунок працівника при звільненні: відображаємо у звітності з ЄСВ 

29.09.2017 року працівник звільнився та отримав зарплату за відпрацьований час. Компенсацію за дні невикористаної відпустки та ЄСВ нараховано та сплачено 02.10.2017 року. Як правильно відобразити це в звіті з ЄСВ?

Звільнення директора без згоди засновників 

07.04.2017 року між працівником (громадянином України) та засновником (іноземцем) укладено трудовий договір для виконання обов'язків директора товариства. Засновник не виконує обов'язків і знаходиться за кордоном. Як розірвати трудовий договір та чи можливо це зробити у випадку відсутності засновника?

Забули подати заявку до Фонду соцстрахування: як діяти?  

Бухгалтер у 2016 р. зробив заявку-розрахунок на отримання матеріального забезпечення, але не відправив її до Фонду. Згодом бухгалтер звільнився, а підприємство змінило місце реєстрації. Кошти працівнику виплатили за власні кошти. Які потрібно зробити дії? Куди подавати заявку-розрахунок? Яка за це передбачена відповідальність?

Визначаємо як враховуються преміальні при розрахунку лікарняних 

Як правильно розрахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності, якщо в розрахунковому періоді видавали працівнику преміальні разового характеру?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»