• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відображаємо фінансову допомогу в формі №1ДФ 

Підприємство отримує фінансову допомогу від засновника за звітний період, надає фінансову допомогу засновнику і отримує її повернення. Як правильно відобразити ці операції в колонках "3" та "3а " форми №1ДФ? 

Оплата за підсумованим обліком робочого часу при погодинній оплаті праці 

Згідно з графіком працівник відпрацював 154 години, місячна норма, встановлена законодавством - 168 годин, годинна ставка 19,35. Отже, нараховано 19,35*154=2979,90. Чи треба донараховувати до мінімального розміру зарплати згідно з встановленною нормою годин за місяць? 

Гарантійна заміна запасних частин обладнання: як відобразити в бухобліку? 

Які документи мають підтверджувати приймання та передачу гарантійних запасних частин? Якими проводками відображаються безкоштовно отримані запасні частини та передані (списані) під гарантійну заміну покупцю, якщо при ввезені було сплачено ПДВ, послуги доставки та митні платежі? 

Розраховуємо заробітну плату працівника за жовтень 

Робочий графік працівника - з понеділка по п'ятницю (6 год. в день). У штатному розписі зазначена штатна одиниця 0,75, посадовий оклад 3200 грн, фонд заробітної плати на місяць - 2400 грн. Яка буде заробітна плата працівника за жовтень?  

Оплата праці водія: заповнюємо табель обліку робочого часу 

В жовтні у водія відбулася поїздка: виїхав 05.10.17 р. в 18:00 і повернувся 07.10.17 р. в 21:00 (згідно з подорожнім листом). За 07.10.17 р. водію надано вихідний 09.10.17 р., в інші дні відпрацьовано за графіком з 8:00 до 17:00. Як нарахувати зарплату водію? Як правильно заповнити табель обліку? 

В процесі перевірки документів виявлено втрату або критичне пошкодження фіскального чека: як бути? 

Як діяти у випадку, якщо після затвердження авансового звіту та розрахунків з підзвітною особою (через кілька місяців або років), в процесі перевірки документів виявлено втрату або критичне пошкодження фіскального чека або сліпу платіжного терміналу?

Якщо засновник прийнятий на посаду директора і з ним укладений трудовий договір – він повинен отримувати заробітну плату 

Засновником підприємства є іноземець, за сумісництвом - директор. Чи можна йому не виплачувати зарплату?

Послуги зв'язку для працівників: чи потрібно нараховувати ЄСВ? 

Компанія оплачує послуги зв'язку для працівників. Колективний договір відсутній, оплата здійснюється на підставі наказу підприємства. Під час перебування працівника у відпустці утримували ПДФО з використанням коефіцієнту та військовий збір. Чи потрібно було нараховувати ЄСВ?

Діючі граничні суми готівкових розрахунків 

Які граничні суми готівкових розрахунків зараз діють?

Розірвання трудового договору працівника з фізособою - підприємцем 

У жовтні 2013 року працівника прийнято на роботу. Трудовий договір зареєстровано у службі зайнятості. У липні 2016 року фізособа - підприємець звільнив працівника, але договір у службі зайнятості з реєстрації не зняв. Чим це загрожує підприємцю? Які штрафні санкції?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»