• Посилання скопійовано

Чим листопад багатий: законодавчі зміни і не тільки

10 важливих змін та подій, які очікують українців у листопаді 2017 року

Чим  листопад багатий: законодавчі зміни і не тільки

1) Індексація зарплати - нюанси у листопаді

 У листопаді 2017 р. проведення індексації здійснюється за коефіцієнтами для жовтня. А от для роботодавців, які підвищували працівникам оклади у травні 2017 р., вперше індексувати зарплату доведеться у листопаді за коефіцієнтом 3.7%.

Детальніше читайте у роз'ясненні від Мінсоцполітики>>

 

2) З 1 листопада чинна домовленість щодо підвищення розміру тарифної ставки працівника 1-го розряду

10 жовтня на засіданні СПО об’єднань профспілок між керівниками сторін соціального діалогу було досягнуто домовленості щодо зміни розміру тарифної ставки робітника І-го розряду. Таким чином, на підприємствах, в організаціях небюджетної сфери всіх форм власності тарифна ставка робітника І розряду встановлюється у розмірі:

  • визначеному відповідною галузевою, територіальною угодою або колективним договором;
  • для галузей, де не укладено галузеві угоди, або їх положення не регулюють розмір тарифної ставки робітника І розряду, - на рівні, що не менше як на 10% перевищує визначений Законом «Про Державний бюджет України на 2017 рік» прожитковий мінімум для працездатної особи.

Докладніше про це читайте тут>>

 

3) Зміни до Порядку залучення,  використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги

З 1 листопада чинна постанова КМУ від 25.10.2017 р. № 807, якою запроваджено механізм реалізації положень міжнародних договорів України щодо відкриття представництв донорських установ, зокрема процедури реєстрації таких представництв в Україні. 

 

4) З 1 листопада відбиток печатки клієнта банку на грошовому чеку не є обов’язковий

Нацбанк  унормував низку питань, спрямованих на правове забезпечення діяльності банків, зокрема, в частині  здійснення касових операцій банками в Україні. Детальніше>>

 

5) З 5 листопада - зміни до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів

Це передбачено рішенням НКЦПФР від 10.08.2017 р. №603. Зокрема, Положення доповнено новим розділом, яким визначається порядок розкриття інформації про придбання акцій акціонерного товариства за наслідками придбання контрольного пакета акцій, або значного контрольного пакета акцій, або домінуючого контрольного пакета акцій. Про колючові зміни читайте тут>>

 

6) 6 листопада  вводиться в дію закон про реорганізацію закладів охорони здоров’я 

6 травня 2017 р. набрав чинності Закон від 06.04.2017 р. №2002-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров'я". Про основні його положення ми розповідали тут

Закон вводиться в дію через 6 місяців з дня набрання ним чинності, крім пп. 3 (щодо нової редакції статті 18 Основ законодавства України про охорону здоров'я) п. 2 розд. I Закону, які наберуть чинності з 1 січня 2018 року.

 

7) Не пропустіть! 9 листопада - граничний термін подання звітності за III квартал 2017 року.

А це декларація з ПДВ, декларація з податку на прибуток, форма №1ДФ, декларація "єдинника" III групи і ще кілька десятків звітів. Перелік усіх необхідних для подання звітів дивіться тут>>

Необхідну інформацію для заповнення квартальної звітності можна знайти у довіднику на ДК-порталі>>

 

8) З 15 листопада чинний порядок обміну електронними документами з контролюючими органами

Порядок, затверджений наказом від 06.06.2017 р.  № 557, визначає основні організаційно-правові засади обміну електронними документами між суб’єктами електронного документообігу. Зокрема, електронний документообіг здійснюватиметься відповідно до законодавства та на підставі договору, що визначає взаємовідносини суб’єктів електронного документообігу. Суб’єкти електронного документообігу, які здійснюють його на договірних засадах, самостійно визначатимуть режим доступу до електронних документів, що містять конфіденційну інформацію, та встановлюватимуть для них систему (способи) захисту. 

До 29 листопада  податківці повинні забезпечити оприлюднення договору про визнання електронних документів на субсайтах офіційного веб-порталу ДФСУ. Більше про це тут>>

 

9) 17 листопада - граничний строк сплати податкових зобов'язань за ІII квартал 2017 р. 

Яких саме? Дивіться у податковому календарі тут.

 

10) Банки, обсяг операцій за договорами довірчого управління яких становить 50% і більше відсотків сукупних активів банку, протягом 30 днів із дня набрання чинності постановою НБУ від 18.09.2017 р. №92 (тобто до 19 листопада) мають подати до НБУ план приведення протягом року своєї діяльності у відповідність до вимог, встановлених для спеціалізованих банків довірчого управління.

****

 

Як бачимо, поки що змін у листопаді небагато... 

Тож  наразі маємо час ще "розібратися" з численними новаціями, якими був багатий жовтень.Про це тут>>

Про усі подальші зміни протягом листопада ми, звісно, будемо повідомляти додатково у новинах.

Окрім того, постійно оновлюватиметься й ця новина. Аби не загубити її, вам достатньо зареєструватися на сайті та додати новину в перелік відібраних (натисніть зірочку біля заголовку новину).

 

 


Залишайтесь з нами!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»