• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Працівниця не вийшла з декрету: як діяти? 

У квітні 2017 року працівниця не вийшла з декретної відпустки. Які дії слід зробити?

Який документ використовується для списання витрат використаного палива? 

На балансі підприємства є легковий автомобіль, який використовується для виробничих цілей. Шляхові листи відмінили. Який документ використовується для списання витрат використаного палива та яким законодавчим актом чи листом ДФСУ підтвержується, що саме цей документ треба складати (вести)?

Розрахунок амортизації після модернізації 

Підприємство здійснило дообладнання основного засобу. На час дообладнання основний засіб продовжував працювати, з експлуатації не виводився. Як правильно розраховувати амортизацію після дообладнання?

Створення сайту, як нематерального активу 

Юрособа отримала від фізособи-підприємця акт про виконання робіт щодо створення спеціалізованого корпоративного сайту на суму 530 тис. грн. Період виконання у документі: з 05.09.2016 р. до 05.10.2017 р. В якому періоді слід відобразити операцію?

Введення касової книги в електронній формі 

Чи можна вести касову книгу в електронній формі?

Чи включається нарахована амортизація до витрат підприємства? 

Підприємство (юрособа на загальній системі, дохід до 20 млн грн, не платник ПДВ) створена шляхом виділу з іншої юрособи (в т. ч. виділу основних засобів - нерухомості та обладнання). Амортизація виділених ОЗ на підприємстві рахується за загальним правилом, чи є особливості? Чи включається нарахована амортизація до витрат підприємства?

Не включили перерахунок за послуги фізособі - підприємцю: заповнюємо новий звіт №1ДФ 

При заповненні звіту №1ДФ за 3 квартал щодо найманих працівників не включили перерахунок (280 грн) за послуги фізособі - підприємцю (звіт було подано). Як заповнити новий звіт №1ДФ, зокрема графу 9 (ознака 0,1)?

Відповідальність за перевищення граничних сум розрахунків готівкою 

Яка відповідальність передбачена за перевищення граничних сум розрахунків готівкою?

Чи може бути особа з якою укладено договір ЦПХ - підзвітною?  

Чи може робітник, який працює за цивільно-правовим договором (послуги - експедиція вантажів у портах) бути підзвітною особою? Якщо може, то що для цього потрібно: довіренність, договір повної матеріальної відповідальності?

Датою виникнення ПЗ в разі експорту товарів є дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України 

28.09.2017 р. підприємство (юрособа) отримало попередню оплату за товар від нерезидента. 06.10.2017 р. товар відвантажено на експорт. Якою датою потрібно виписати податкову накладну? Які штрафні санкції за несвоєчасно виписану та зареєстровану податкову накладну на експортовані товари?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»