• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Помилка в повідомленні про прийняття на роботу: як виправити? 

При працевлаштуванні працівника помилково відправили повідомлення про прийняття працівника на роботу з позначкою у графі 2 - тип "скасовуюче", замість "початкове". Як можна виправити таку помилку? Які штрафні санкції? 

Головний бухгалтер без права підпису податкової та фінансової звітності: чи треба подавати ф. №1-ОПП? 

Головний бухгалтер немає права підпису податкової та фінансової звітності. Чи правомірно це? Чи треба подавати до ДФС ф. №1-ОПП та вказувати головного бухгалтера? 

Виконання квоти на працевлаштування осіб передпенсійного віку 

Як бути з новою вимогою працевлаштування осіб передпенсійного віку, якщо немає відкритих вакансій: потрібно звільняти працівників чи обов’язково розширювати штат? 

День вибуття/прибуття з відрядження припадає на вихідний день: як заповнити Табель обліку робочого часу? 

Як заповнюється Табель обліку робочого часу, коли день вибуття/прибуття з відрядження припадає на вихідний день та надається інший день відпочинку? 

Чи потрібно кожного дня виписувати документи на відвантаження товару 

Товар відвантажується зі складу декілька разів (щодня). Постачальник відмовляється виписувати видаткові накладні щодня та пропонує виписувати накладну останнім днем місяця. Чи можна виписувати зведену видаткову накладну, а до неї прикріплювати реєстр ТТН? Чи треба виписувати документи на відвантаження товару щодня? 

 Чи можуть добові перевищувати щоденну зарплату? 

Працівник постійно знаходиться у відрядженнях для виконання будівельних робіт (на території України). Чи може підприємство нараховувати добові у розмірі 320 грн, якщо щоденна зарплата працівника складає 150 грн? Чи можна відправити працівника у відрядження на три місяці?

Чи потрібно підприємцю - "єдиннику" зберігати товарні чеки для заповнення Книги обліку доходів? 

Чи потрібно фізособі - підприємцю, платнику першої групи єдиного податку, зберігати товарні чеки для заповнення Книги обліку доходів? В які строки потрібно сплачувати єдиний податок та які звіти потрібно подавати?

 Строки зберігання в касі готівки на виплату зарплати 

Протягом якого строку може зберігатися в касі готівка на виплату зарплати?

Реєстрація за неосновним місцем обліку: нюанси звітності та оподаткування 

Підприємство орендувало склад та офіс на території іншої області. Чи потрібно реєструватися в ДФС за місцезнаходженням орендованих складу і офісного приміщення, як неосновного місця реєстрації? Які звіти, податки і збори потрібно подавати і сплачувати за неосновним місцем обліку? Куди подавати форму №1ДФ і звіт з ЄСВ?

Погодинна оплата праці: як оформити в законодавчому порядку? 

Керівництво підприємства вирішило перевести бухгалтерію на погодинну оплату праці за виконану роботу. Як це оформити в законодавчому порядку? Які документи для цього потрібні? Як розрахувати розцінку за годину роботи та чи є в Україні підприємства з таким досвідом роботи?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»