• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Директор та головний бухгалтер в одній особі - суміщення чи сумісництво? 

Директор і головний бухгалтер - це одна особа. Як краще оформити: суміщення посад чи сумісництво директора з посадою головного бухгалтера? Яка різниця між цими поняттями?  

Відповідальність за незастосування РРО при продажу технічно складних побутових товарів 

Підприємець-"єдинник" II групи здійснює продаж товарів. Серед реалізованих товарів були технічно складні побутові товари (РРО не застосовувався). Яка відповідальність за незастосування РРО в такому випадку? 

Відсутня позначка про зведену податкову накладну: як виправити помилку?  

Платник ПДВ, керуючись п. 201. 4 ПКУ, склав зведену податкову накладну, але не проставив позначку про це. Податківці відмовили покупцю в праві на кредит з ПДВ. Чи правомірні їхні дії? Чи можливо виправити таку помилку? 

За умов неповного робочого часу слід виплачувати мінімальну зарплату пропорційно до виконаної норми праці 

Якщо працівник працює на умовах неповного робочого дня з оплатою праці пропорційно відпрацьованому часу, яка мінімальна зарплата йому належить: 50% від його ставки (3200 грн) чи 19,34 грн за годину? 

Розраховуємо компенсацію за дні невикористаної відпустки при звільненні 

До 01.12.2017 р. працівниця перебуває у відпустці для догляду дитини до трьох років, а 20.11.2017 р. звільняється. У працівниці двоє малолітніх дітей, друга дитина народжена 01.12.2014 р. Офіційно оформлена працівниця з 02.04.2014 р. У відпустці до декрету не була. Як розрахувати компенсацію за невикористану відпустку? 

Як діяти, якщо квитки на відрядження та проживання відсутні, але наказ на відрядження є

Керівник виїжджав у відрядження з Києва до Мукачева (наказ на відрядження видано). Квитки керівник надав лише на потяг із Рівного до Мукачева (до Рівного працівник доїхав на приватному транспорті) й у зворотньому напрямку. Чи є доцільним виплата добових? Як діяти, якщо квитки на відрядження та проживання відсутні, але наказ на відрядження є?

Чи може фізособа - підприємець бути директором у ТОВ

Чи може фізособа - підприємець (загальна система оподаткування, ПДВ) бути директором у ТОВ (загальна система оподаткування, ПДВ)? Як правильно це оформити? Як нараховувати йому винагороду та відобразити це у звітності?

 Одночасно виконувати обов'язки працівника та фізособи-підприємця на одному підприємстві можливо 

Чи можна на підприємстві одночасно виконувати обов'язки працівника та фізособи-підприємця?

Визначаємо строки виплати заробітної плати на підприємстві 

Підприємство нараховує зарплату працівникам 6 та 21 числа. В одному місяці зарплату виплатили 30 числа, замість 21 (через переведення зарплатного проектну до іншого банку). Якими датами вподальшому нараховувати зарплату працівникам, аби не порушити терміну виплати зарплати, згідно з законодавством: 6 та 21 чи 15 та 30?

 Оплата бюджетними коштами: визначаємо дату податкового зобов'язання з ПДВ 

01.11.2017 р. бюджетній організації, не платнику ПДВ, виписали акт. Оплата надійшла з казначейского рахунку 11.11.2017 р. Яка дата виникнення податкового зобов'язання з ПДВ? Якою датою скласти податкову накладну?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»