• Посилання скопійовано

Що почитати у грудні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за листопад

Щорічний аудит з 2018 року, зростання прожиткового мінімуму з 1 грудня та усіх показників, які з ним пов'язані, план комплексних перевірок на 2018 рік, зміни у календарі офіційних свят в Україні – усе те, що вас найбільше цікавило у листопаді

Що почитати у грудні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за листопад

Останній місяць перед новорічно-різдвяними святами завжди клопітливий в плані роботи. Якщо ж у вас з'явиться вільна хвилина, рекомендуємо почитати десять найпопулярніших матеріалів редакції за листопад. 

Цілком можливо, що ви щось пропустили і от тепер зможете надолужити.

 

1. Щорічний аудит – для кого він буде обов’язковим? 

42 тис. переглядів, 44 коментарі

З 1 січня 2018 року набирає чинності Закон № 2164, яким внесено зміни до Закону про бухоблік. Найбільше всіх цікавить питання, кому доведеться проходити щорічний аудит? Це питання фахівці "Дебету-Кредиту" розглянули у статті.

 

2. Затверджено план комплексних перевірок на 2018 рік 

40 тис. переглядів, 5 коментарів

До Плану комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік увійшло понад 27 тисяч компаній різних форм власності, з різних секторів економіки та з різними ступенями ризику. Дізнатися, кого планують перевірити у 2018 році, можна тут.

 

3. Заповнення форми №1ДФ - детально від податківців 

29 тис. переглядів, 18 коментарів

Докладно і на прикладах податківці розповіли про нюанси заповнення податкового розрахунку за формою №1ДФ.

 

4. Які соціальні допомоги і на скільки зростуть з 1 грудня 2017 року 

28 тис. переглядів, 23 коментарі

В Україні з 1 грудня 2017 року підвищують прожитковий мінімум до 1700 грн на одну особу на місяць (загальний показник). Тож відповідно зростуть і всі соціальні допомоги, які до нього прив’язані. Зокрема, у зв'язку з вагітністю та пологами, одиноким матерям, малозабезпеченим сім’ям, дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, тощо. Як саме зміниться розмір соцвиплат - читайте у статті.

 

5. Українці отримали новий святковий день: прийнято закон! 

24 тис. переглядів, 44 коментарі

16 листопада нардепи ухвалили, а 28 листопада Президент підписав Закон про внесення змін до статті 73 КЗпП щодо святкових і неробочих днів. Таким чином, 25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем) визнано офіційним святковим днем в Україні. Натомість скасовано святковий день 2 травня та встановлено святковим - 1 травня (День праці). 

 

6. Перенесення робочих днів у 2018 році - поки що лише в проекті від Кабміну

22 тис. переглядів, 11 коментарів

Оприлюднено проект розпорядження КМУ, яким пропонується рекомендувати керівникам підприємств, установ й організацій для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2018 році робочі дні з:

  • п’ятниці, 9 березня — на суботу, 17 березня;
  • понеділка, 30 квітня — на суботу, 5 травня;
  • п’ятниці, 29 червня — на суботу, 23 червня;
  • понеділка, 31 грудня — на суботу, 29 грудня.

 

7. Фонд соцстраху про законодавчі зміни в частині соцстрахування у зв'язку з пенсійною реформою 

19 тис. переглядів

Фахівці ФСС розповіли про основні зміни, внесені Законом №2148-VIIІ, до Закону №1105-ХІV. Зокрема, щодо страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами та від нещасного випадку на виробництві

 

8. Новий розмір прожиткового мінімуму з 1 грудня: на що він вплине?  

19 тис. переглядів

З 01.12.2017 р. зросте прожитковий мінімум для працездатних осіб і становитиме 1762 грн. На які показники він вплине - розглянуто у статті.

 

9. Чи має право керівник під час відпустки чи лікарняного виконувати свої посадові обов'язки 

17 тис. переглядів, 40 коментарів

Мінсоцполітики роз'яснило, що у перiод вiдпустки або лікарняного керівника законодавством про працю не передбачено можливостi продовження ним виконання посадових обов’язкiв. Доцільно у штаті мати «заступника керівника»

 

10. Індексація зарплати у листопаді та грудні 2017 року

15 тис. переглядів, 12 коментарів

Мінсоцполітики традиційно надало щомісячне роз'яснення щодо індексації зарплати. Так, у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму, у грудні потрібно нараховувати індексацію за новими коефіцієнтами. До того ж доведеться вперше індексувати зарплату працівникам, яким підвищували оклади у червні - серпні 2017 року.

 

 


Залишайтесь з нами!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»