• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відповідальність за незастосування РРО при продажу технічно складних побутових товарів 

Підприємець-"єдинник" II групи здійснює продаж товарів, серед яких і технічно складні побутові товари. Яка відповідальність за незастосування РРО в даному випадку? 

Відмова в реєстрації розрахунку коригування до податкової накладної: як бути? 

Покупець-платник ПДВ визнав податковий кредит за фактом передоплати на підставі зареєстрованої ПН. Згодом постачальник повернув аванс та склав РК до ПН. РК заблоковано, надійшла відмова в реєстрації такого розрахунку. Які дії покупця? 

Подання звітності щодо квоти на працевлаштування осіб передпенсійного віку 

Чи подається звітність щодо квоти на працевлаштування осіб передпенсійного віку? Куди подавати таку звітність та в які строки?  

"Шведський стіл" для працівників: від обліку до документального оформлення 

Підприємство організовує харчування для працівників у власній їдальні. Як організувати харчування на умовах "шведського столу"? Як документально оформити процес переходу та вести облік такого харчування? Що з оподаткуванням? 

Нотаріальне посвідчення договору оренди землі для ведення товарного сільгоспвиробництва 

Чи обов’язкове нотаріальне посвідчення договору оренди землі для ведення товарного сільгоспвиробництва? 

Чи може фізособа-підприємець бути директором підприємства? 

Фізособа-підприємець є засновником юрособи. Чи може підприємець працювати директором на такому підприємстві за сумісництвом?

 Повернення оплаченого товару покупцем: як виписати ПН та РК? 

У липні відвантажено товар на суму 5000 грн (виписано і зареєстровано податкову накладну). Товар оплатили. У серпні товар повернено покупцем, але оплата за нього не поверталась. У жовтні вирішено зарахувати частину оплати в рахунок іншого товару. Залишок суми оплати буде зараховано в рахунок оплати за інший товар. Як виписати ПН та РК?

Списання миючих засобів на підприємстві: як документально оформити? 

Яким документом слід оформити списання миючих засобів на підприємстві? Чи встановлені норми списання таких засобів для прибирання території та приміщень продовольчого ринку?

Коригування обсягу послуг у податковій накладній  

У червні 2017 р. складено та зареєстровано податкову накладну на 50% обсягу робіт. У графі 6 податкової накладної зазначили кількість "0,5", замість "1". Як зробити коригування до податкової накладної?

Чи повинен підприємець - "єдинник" видавати чек покупцю? 

Фізособа - підприємець (платник ІІІ групи єдиного податку, не платник ПДВ) займається ремонтом оргтехніки (дохід до 1 млн грн). Чи може підприємець отримувати готівку без застосування РРО? Чи повинен підприємець видавати покупцям чеки? Як відображається таке отримання готівки?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»