• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Погодження умов оплати праці з трудовим колективом: як документально оформити? 

Як правильно погодити умови оплати праці з трудовим колективом? Які потрібно скласти документи? 

Чи може фізособа-підприємець бути директором підприємства 

Фізособа-підприємець є засновником юрособи. Чи може підприємець працювати директором на такому підприємстві за сумісництвом?  

За невчасно виплачену зарплату працівнику - штраф 

Аванс працівнику нараховано 30 жовтня замість 21 жовтня. Які штрафи загрожують роботодавцю за невчасно виплачену зарплату у розрізі одного місяця? Чи потрібно нараховувати компенсацію? 

Порушено термін реєстрації податкової накладної: як бути з податковим кредитом? 

Постачальник виписав податкову накладну 15.09.2017 р, а зареєстрував - 02.10.2017 р. Накладну включили до податкового кредиту за вересень 2017 р., але ДФС стверджує, що це порушення, адже порушено термін реєстрації ПН. Чи правомірна позиція податківців? 

Директор без зарплати: які наслідки? 

З 2015 року директору не нараховувалася зарплата через відсутність діяльності та коштів. У разі звільнення директора після останньої подачі звітності (у лютому 2017 р.), чи можуть бути наслідки за неповідомлення ДФС та за невнесення змін до держреєстратора? Які наслідки, якщо директора залишити? 

 Оформлення первинних документів на підприємстві, де працює лише керівник 

На ТОВ є лише засновник, який керує підприємством. Чи може керівник підписувати акти введення в експлуатацію та списання основних засобів? Чи потрібно створювати комісію і хто може бути в її складі, якщо працівників немає?

За помилку у Звіті про використання доходів неприбуткової організації - штраф? 

У Звіті про використання доходів неприбуткової організації допущено помилку: занижено суму адміністративних витрат на утримання. Як виправити таку помилку? Яка може бути відповідальність?

Нарахування лікарняних та ЄСВ при неповному робочому часі 

Як нарахувати лікарняні для догляду за дитиною, якщо оклад згідно з штатним розписом становить 3800,00 грн& Чи потрібно донараховувати ЄСВ (22%) до мінімального внеску, якщо в листопаді 2017 р. немає жодного відпрацьваного дня?

Визначаємо дату визнання витрат підприємця - "загальносистемника" 

В грудні 2016 р. найманий працівник підприємця - "загальносистемника" надав авансовий звіт із розрахунковими документами, які підтверджували оплату витрат власними коштами працівника. Кошти працівнику підприємець повернув в 2017 р. Коли підприємець може включити ці кошти у витрати: у 2016 році чи у 2017 році?

Валютна виручка у підприємця - "єдинника": як облікувати? 

Як обліковується валютна виручка у підприємця — платника єдиного податку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»