• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відсутність підпису головного бухгалтера у платіжній відомісті є порушенням

Платіжна відомість проводиться лише за підписом директора. Чи є це порушенням? Які наслідки?

Хто виконує обов’язки директора під час його відпустки 

Директор збирається у відпустку. Як бути, якщо він підписує податкові накладні та звітність? Хто може виконувати його обов'язки під час його відпустки?

Визначаємо заробітну плату працівника за грудень 2017 року

Оклад працівника - 10000 грн. З 21.12. до 26.12.2017 рр. підприємство направляє працівника у відрядження. Серед днів у відрядженні два вихідних дня (23,24 грудня) та святковий день (25 грудня). У грудні працівник не був на лікарняному та у відпустці. Якою буде зарплата працівника за грудень?

Помилка в податкових накладних за 2017 рік: як виправити? 

Під час реєстрації податкових накладних за вересень 2017 року суб'єкт господарювання, що включений до реєстру отримувачів дотації, помилково зареєстрував кілька накладних з номером, але без позначки 2. Як заповнити розрахунок коригування та виправити помилку?

Резерв виконання гарантійних зобов’язань суб’єкта мікропідприємництва

Чи має право суб’єкт мікропідприємництва створювати резерв на виконання гарантійних зобов’язань?

Юрособа призначила керівника, але діяльність не розпочала: чи подавати повідомлення про прийняття на роботу?

Новостворена юрособа протоколом призначила керівника без нарахування зарплати, проте діяльність ще не розпочала. Чи потрібно подавати повідомлення про прийняття на роботу?

Відображення погодинної оплати праці у штатному розписі

Кількість відпрацьованих годин працівника щодня інша. Як зазначити у штатному розписі оплату праці працівника? Як заповнити Табель обліку робочого часу?

Повернення фінансової допомоги майном: оподаткування ПДВ та податком на прибуток

Підприємство надало поворотну фінансову допомогу строком на один рік, але після завершення строку боржник не зміг повернути фінансову допомогу коштами. За спільною згодою вирішено повернути допомогу майном. Як оподатковується ПДВ та податком на прибуток передача майна в рахунок погашення заборгованості?

Нарахування ЄСВ за місяць, у якому працівник перебував у оплачуваній та неоплачуваній відпустці

З 1 до 22 числа працівник перебував у оплачуваній відпустці. Сума відпускних становить - 2248.43 грн. З 23 до 31 числа працівник перебував у відпустці без збереження зарплати. Яку суму ЄСВ слід нарахувати та сплатити?

У номері податкової накладної не зазначено ознаку «2»: як виправити ситуацію? 

Фермерське господарство не зазначило ознаку «2» у номері спецрежимної податкової накладної. До податкової накладної зареєстровано розрахунок коригування, але з порушенням терміну реєстрації. Виник override/012016 в сумі, яка співпадає з сумами ПН та РК. Як це виправити?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»