• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

У яких випадках підприємець -"єдинник" повинен подавати декларацію про доходи 

Підприємець (ІІІ група ЄП, платник ПДВ) отримував протягом 2017 року непідприємницькі доходи, зокрема, продав вантажний автомобіль та причіп, здавав в оренду приміщення. Чи треба йому подавати декларацію про доходи за підсумками 2017 року?  

Витрати неприбуткової організації - тільки на передбачені цілі 

Гаражний кооператив (неприбуткова організація) планує здійснювати оренду приміщення у іншої неприбуткової організації. Оплату орендних послуг планують здійснювати як благодійний внесок. Статутними документами надання благодійної допомоги не передбачено. Які виникнуть наслідки?  

Нюанси звітності новозареєстрованого підприємця-"єдинника"  

Підприємець зареєструвався 28.10.2017 р. З 01.11.2017 р. перейшов на спрощену систему оподаткування. Чи потрібно складати декларацію про доходи за ІV квартал 2017 р. та річну за 2017 рік?  

Як виплатити дивіденди ТОВ на єдиному податку за 2017 рік 

Засновник ТОВ є платником єдиного податку та фізособою. Як виплатити дивіденди та які податки потрібно сплатити при виплаті дивідендів?  

Чи провадиться порівняння розмірів мінімальних зарплат за 2017 -2018 рр. для підвищення окладів 

Чи потрібно підвищувати зарплату працівнику через законодавче підвищення мінімальной зарплати у разі, якщо його посадовий оклад до 01.01.2018 р. був 4100 грн? Яким нормативним актом це обґрунтовано? 

Транспортно-експедиційні послуги: нюанси обліку та оподаткування 

Підприємство (загальна система) не маючи власного авто, шукає перевізників та виступає посередником транспортних послуг. Як такі послуги відображати в бухобліку (за умови, що перевезення відбуваються як на території України, так і за її межами, а перевізником може бути як резидент, так і нерезидент)? Як скласти акт та податкову накладну?

Які складські приміщення звільняються від податку на нерухомість 

ТОВ (платник єдиного податку) є власником майнового комплексу (нежитлового об'єкту нерухомого майна). До складу комплексу входять будівлі складів та адмінкорпус. Серед видів економічної діяльності ТОВ є коди 23.61, 41.20. Чи звільняється майновий комплекс від оподаткування податком на нерухомість?

Суб’єкти малого підприємництва можуть не створювати резерв сумнівних боргів 

ТОВ з чисельністю 30 осіб та оборотом 15 млн грн не створює резерв сумнівних боргів. Які наслідки можуть бути при перевірці?

Виплата добових при закордонному відрядженні працівника: що з ПДФО? 

Добові перерахували на корпоративну картку у грн. Корпоративною карткою розрахувались у ресторані, магазині (власні потреби), а готівку з картки знімали у банкоматі. Оплата за квитки та проживання в готелі здійснювалася окремо. Чи потрібно утримувати ПДФО та військовий збір?

Які відомості й куди надаються при зміні директора підприємства 

Яка процедура зміни директора підприємства? Які відомості та куди потрібно надати?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»