• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Яка відповідальність за непроведення інвентаризації резерву відпусток? 

Яка відповідальність передбачена за непроведення інвентаризації резерву відпусток станом на кінець року? Які можливі податкові наслідки?

За 2017 рік фінзвітність слід подавати за старими критеріями визначення типу підприємства 

Підприємство у 2017 р. перевищило дохід в 20 млн грн. Як визначити тип підприємства для складання фінзвітності за 2017 рік? Чи змінились критерії визначення типу підприємства у 2018 році?

Витрати на оновлення програмного забезпечення та придбання ЕЦП: відображення в обліку 

Як відображаються в бухгалтерському та податковому обліку витрати на придбання електронного цифрового підпису строком на 2 роки та витрати на придбання пакету оновлення до комп'ютерної програми "М.Е.Doc" з правом використання на рік?

Відображаємо наслідки річного перерахунку ПДФО у формі №1ДФ 

Як відобразити у формі №1ДФ наслідки річного перерахунку ПДФО?

Коригування коду типу нарахувань "13" у звіті з ЄСВ 

У вересні 2017 р. у працівниці закінчилась відпустка по вагітності та пологах. У таблиці 5 звіту за вересень бухгалтер відобразила початок відпустки для догляду за дитиною до трьох років, а у таблиці 6 - «дотяжку» ЄСВ з кодом типу нарахувань "13". Згодом лікарняний продовжили на 14 к.дн. і виявилося, що робити донарахування ЄСВ непотрібно. Як виправити ситуацію?

Збиток минулого періоду відображається навіть у випадку, якщо не розраховуються курсові різниці 

Підприємство подає за 2017 р. декларацію з податку на прибуток, при цьому податкові різниці не застосовуються (дохід менше 20 млн грн). Як відобразити збиток попереднього періоду? Чи потрібно подавати звіт про пільги?

Зарахування "імпортного" ПДВ у попередньому звітному місяці 

У грудні 2017 р. імпортер (платник ПДВ) отримав передплату за товар, який буде ввезено на митну територію України у січні 2018 р. У грудні 2017 р. виникає сума ПДВ до сплати в бюджет. Чи можна врахувати "імпортний" ПДВ, який буде сплачено на митниці у січні 2018 р., для зменшення зобов’язань у грудні 2017 р.? Які штрафи передбачені за несвоєчасну сплату ПДВ?

Відрядження чи роз'їзний характер роботи 

22 листопада працівник на автомобілі поїхав у відрядження з м. Харків у м. Рівне. 23 листопада у зворотньому напрямку повернувся з відрядження. 24 листопада поїхав у відрядження з м. Харкова у м. Полтава та у зворотньому напрямку повернувся на підприємство. Чи може працівник три дні знаходитися у відрядженні? Чи слід йому оплачувати за перепрацювання?

Одиниця виміру в податковій накладній повинна відповідати первинним документам 

ТзОВ, платник ПДВ, надає транспортні послуги з перевезення вантажів (код за ДКПП 49.41). Яку одиницю виміру зазначати у графах 4 та 5 податкової накладної?

Визначаємо обсяг доходу для обов'язкової реєстрації платником ПДВ 

Інститут спільного інвестування придбав у неплатника ПДВ нежитлове приміщення за 700 тис. грн, а надалі продаватиме його за 800 тис. грн. Оскільки ІСІ є неплатником ПДВ, то згідно з п. 181.1 ПКУ йому не потрібно реєструватись платником ПДВ. А чи слід оподатковувати ПДВ таку операцію?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»