• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Нюанси заповнення додатка АМ до декларації з податку на прибуток 

Підприємство (платник податку на прибуток) до 2016 р. не коригувало фінрезультат, але з 01.01.2016 р. розпочало це робити. Як визначити балансову вартість основних засобів на початок 2016 р.? Як заповнити графу 3 додатка АМ за 2016 р.? 

Як документально підтвердити калькулювання собівартості? 

ТОВ на загальній системі, платник ПДВ, виробляє та продає меблі. Як можна документально підтвердити продажні ціни з метою нарахування ПДВ? Який метод розподілу загальновиробничих витрат обрати та як документально підтвердити цей вибір?  

Працівник надав лікарняний лист після звільнення: чи повинен роботодавець його оплатити? 

Співробітник надав лікарняний лист, відкритий у період його перебування в трудових відносинах з роботодавцем. У ньому зазначено, що особа продовжує хворіти, і йому видається новий лист (як продовження попереднього) з відміткою "Продовження". Чи повинен роботодавець оплатити два листи, якщо трудових відносин вже немає? 

Фізособа-підприємець має право виплачувати зарплату власними коштами 

Чи має право підприємець виплачувати зарплату працівникам своїми власними обіговими коштами без зняття з поточного рахунку? 

У звіті №1ДФ неправильно відобразили ІПН: як виправити помилку? 

У 2016 р. у звіті №1ДФ неправильно відобразили ІПН орендодавців (5 осіб). У ІІІ кварталі 2017 р. зробили аналогічну помилку. Згодом помилку виявили. Як вчинити: подавати уточнюючі за 2 періоди чи лише за 2017 р.? Який штраф за невиправлення помилки? 

Як застосовуються готівкові обмеження: у розрахунку з однією фізособою чи загалом за день? 

Готівкові обмеження, що встановлені Постановою №148, застосовуються у розрахунку з однією фізособою чи загалом за день?

Зазначення коду УКТ ЗЕД у податковій накладній 

Чи можна скласти податкову накладну на покупця з 10-значним кодом УКТ ЗЕД, якщо у податковій накладній від постачальника зазначено код УКТ ЗЕД з 4 знаками?

Нюанси списання кредиторської заборгованості неприбутковою організацією 

Неприбуткове підприємство (код 0032) у 2013 р. отримало товар на суму 29 тис. грн. Постачальником було підприємство з реєстрацією в м. Донецьк. Минуло 4 роки, виникла потреба списати цю заборгованність. Як здійснити її списання і чи матиме місце податок на прибуток при списанні?

Як виправити занижені ПДВ-зобов'язання у податковій накладній минулого періоду? 

У податковій накладній за листопад 2017 р. продавець неправильно зазначив суму податкового зобов'язання з ПДВ (2247 грн замість 1260 грн). Як скласти розрахунок коригування до цієї податкової накладної?

Директор виконує обов'язки лікаря: суміщення чи сумісництво? 

Директор працює в стоматологічному кабінеті та паралельно виконує обов'язки лікаря. Як у такому випадку відображати трудові відносини: як сумісництво чи суміщення посад?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»