• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Помилка в УКТ ЗЕД, кількості та вартості товару: складаємо розрахунок коригування 

Як скласти розрахунок коригування до податкової накладної, якщо одночасно зроблено помилки у коді УКТ ЗЕД, кількості та вартості товару? Яку причину коригування зазначити? 

Нумерація касових ордерів та журналу реєстрації ПКО та ВКО може не співпадати 

Чи повинно значення у графі "№з\п" ПКО та ВКО співпадати із значенням аналогічної графи у журналі реєстрації прибуткових та видаткових касових документів? Чи потрібно обов'язково вести такий журнал? 

Списання безнадійної дебіторської заборгованості призводить до податкових різниць 

Підприємство, платник податку на прибуток (податкові різниці не визначає), має неповернену дебіторську заборгованість та поворотну фіндопомогу. Заборгованість погашатись не буде. Чи можна її списати? Як вона відображається у декларації з прибутку? 

Авансовий звіт у гривні та інвалюті: як заповнити? 

Підприємство відправило у закордонне відрядження на 12 днів фахівця. Видано аванс- 800 євро (10 діб за кордоном) і 744,30 грн (2 доби в Україні). У відрядженні фахівець витратив власні гроші на проживання в готелі - 500 дол. США. Як заповнити авансовий звіт у трьох різних валютах? 

Мінімальний розмір сплати ЄСВ роботодавцями за працівників у 2018 році 

Яким є мінімальний розмір ЄСВ, який має сплатити роботодавець за працівників у 2018 році? 

Чи є обмеження у кількості годин роботи за сумісництвом та у кількості суміщуваних посад? 

Чи може керівник організації (за основним місцем - виконавчий директор) деякий час за сумісництвом виконувати роботу на посаді "керівник проекту"або "менеджер проекту" у інші, від основної роботи, години? Можливо більш правильно оформити так: виконавчий директор + доплата за суміщення посади? Чи є обмеження щодо кількості посад на суміщення?

Чи можна виплатити відпускні працівнику пізніше ніж за три дні до її початку? 

Працівнику підприємства терміново (з наступного дня після подання заяви) потрібно піти у щорічну відпустку. Чи буде правомірною виплата відпускних працівнику пізніше ніж за три дні до її початку за наявності угоди між працівником та роботодавцем (за заявою працівника)?

Оподаткування мобільного зв'язку за рахунок роботодавця 

Як провадиться оподаткування мобільного зв'язку, який надається працівникам за рахунок роботодавця?

Чи потрібно розблоковувати помилкову податкову накладну? 

У 2017 р. підприємство подало на реєстрацію помилкову податкову накладну, реєстрація якої була призупинена. Помилкові ПЗ відображені за відповідний місяць. Чи потрібно розблоковувати таку ПН? Чи потрібно було відображати ПЗ за такою накладною у декларації з ПДВ?

"Єдинник" II групи надає послуги юрособі-платнику податку на прибуток: податкові наслідки 

"Єдинник" на ІІ групі надав послуги фізособі, але кошти отримав на розрахунковий рахунок за послуги від юрособи - платника податку на прибуток. Які наслідки від операції для ФОП і юрособи? Чи потрібно "єдиннику" сплачувати податок 15%? Чи можна повернути кошти юрособі як помилково надіслані?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»