• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Терміни реєстрації РК до ПН на зменшення вартості товарів/послуг 

У який строк реєструвати в ЄРПН РК до ПН на зменшення вартості товарів/послуг?

Чи може працевлаштований директор не отримувати зарплату? 

Новостворене підприємство ТОВ "ДП" поки що не веде госпдіяльність. У штаті ТОВ "ДП" тільки директор. Чи можливо на час бездіяльності підприємства не виплачувати йому зарплату? Як документально це оформити?

Заповнюємо реквізит «№з/п» касового ордеру 

Як заповнити реквізит «№з/п» в ПКО та ВКО, якщо підприємство в один день отримує кошти з двох різних банків за різними чековими книжками та протягом цього для виплачує за відомістю зарплату, допомогу по тимчасові непрацездатності, а також за окремими ВКО - аліменти та кошти на відрядження?

Виручку до банку може здавати лише касир підприємства 

Виручку в банк, крім касира, здають працівники, на яких оформлені довіреності в банку. На заявці банк вказує, через кого були внесені гроші. Як правильно заповнити видатковий касовий ордер, якщо гроші до банку здавав не касир, а працівник, який має доручення?

Мораторій на перевірки у 2018 році: як діє? 

Як діє мораторій на перевірки в 2018 році?

Рахунок на проживання декількох працівників: як скласти авансовий звіт? 

У відрядження направлено трьох працівників. У підтвердження витрат на проживання було надано один загальний рахунок, у якому зазначено прізвища проживаючих та загальний фіскальний чек. Як у такому випадку скласти авансовий звіт? Як відшкодовувати витрати на проживання?

У якому періоді враховувати показники уточнюючої декларації з ПДВ? 

Фізособа-підприємець, платник ПДВ, подав уточнюючий розрахунок за грудень 2017 р. (збільшилось значення рядка 19 та 21). Уточнюючий розрахунок подано 20 лютого. У якому періоді враховуються дані уточнення: у декларації за січень чи за лютий?

Заповнюємо реквізити «Одержав», «Дата», «Сума» видаткового касового ордеру 

Чи обов'язково у ВКО одержувачу власноруч вказувати прописом належну йому до виплати суму грошей (гривень - літерами, копійок - цифрами), а також дату її отримання? Чи має право касир роздрукувати ВКО з вже надрукованою сумою у реквізиті «одержав» та датою у однойменному реквізиті, а одержувач лише поставити там свій підпис?

Візити контролерів у 2018 році. Кого чекати з перевірками? 

Хто може прийти на перевірки у 2018 році?

Розраховуємо середню зарплату для нарахування компенсації відпуски за відсутності розрахункового періоду 

Працівниця, що знаходиться у відпустці для догляду за дитиною віком до 3-х років, прийняла рішення про звільнення за власним бажанням. Як розрахувати середню зарплату для розрахунку компенсації за невикористану відпуску?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»