• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Не подавали форму №20-ОПП: які дії? 

Підприємство працює з 2002 року. При цьому форму №20-ОПП не подавали. Чи потрібно зараз подати цю форму? За який період потрібно відображати інформацію? 

Сумісник не повідомив про звільнення з основного місця роботи: що з ЄСВ? 

На підприємстві працює зовнішній сумісник. З'ясувалося, що він 5 місяців тому звільнився з основного місця роботи. Чи треба доплачувати ЄСВ до рівня мінімального за минулі місяці? Які дії роботодавця? 

Яку суму потрібно виплачувати за цивільно-правовим договором? 

За договором ЦПХ передбачено, що фізособа отримує 5 000 грн за виконану роботу. Виплата за таким договором здійснюється у сумі з відрахуванням податків чи без? 

Журнал реєстрації касових ордерів: чи обов’язково його вести? 

Чи обов’язково підприємству вести Журнал реєстрації прибуткових і видаткових касових документів, якщо під час розрахунків з покупцями використовується РРО, а облік касових операцій ведеться в 1С?  

Чи можна не виплачувати зарплату директору, якщо він є одночасно засновником 

На підприємстві (платник ІІІ групи ЄП, 5%) директор є одночасно засновником. Чи можна не нараховувати йому зарплату (звільнити директора), а також не подавати звітність, якщо діяльності немає? 

Як обліковується «вхідний» ПДВ у неплатника ПДВ? 

Підприємство (загальна система оподаткування, неплатник ПДВ) придбаває у платників ПДВ товари, роботи та послуги. До їх вартості включено ПДВ. Як обліковувати такі суми ПДВ?

Граничний строк для нарахування штрафів Держпраці 

Яким є граничний строк для нарахування штрафів Держпраці?

Чи потрібно доплачувати ЄСВ до мінімального рівня при перехідному лікарняному? 

У лютому 2018 р. працівнику за період з 01.02 до 18.02 нараховали 2233,80 грн зарплати. З 19.02 до 07.03 працівник знаходився на лікарняному. Сума лікарняних за лютий становить 1051.20 грн. Чи потрібно в такому випадку за лютий донараховувати ЄСВ до рівня мінімальної зарплати? Якщо ЄСВ було донараховано, як виправити помилку?

Позичка автомобіля: як оформити? 

Директор бажає надати авто підприємству у користування на безоплатній основі? Як оформити таку операцію? Які податкові наслідки?

Чи можливо відшкодувати вартість авіаквитка до закінчення відрядження?  

Працівник у березні придбав авіаквиток на вересень до Голландії, сплативши за нього зі своєї кредитної карти. Аванс на придбання не видавався. Чи може підприємство у березні відшкодувати працівнику кошти за авіаквиток, не очікуючи закінчення відрядження (вересень 2018 р.)? Які підтверджуючі документи працівник повинен надати та як це оформити?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»