• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Податкову накладну зареєстровано з неправильною датою. Як виправити помилку? 

Податкова накладна була зареєстрована з неправильною датою (01.03 замість 06.03). Як виправляється така помилка?

Виплата відпускних: порушення принципів, на яких ґрунтуються бухоблік 

28.12.2017 р. - кінцевий строк з виплати відпускних особам, які відбувають у відпустку з 02.01. 2018 р. На 31.12.2017 р. в обліку на рахунку по розрахункам з оплати праці сформувалось від’ємне значення за рахунок виплачених/не нарахованих відпускних (нарахування відбулося в січні). До якого рядка балансу слід віднести цей від’ємний показник, якщо управляння статистики не приймає баланс з від’ємним показником рядка 1630?

Алгоритм нарахування та оподаткування зарплати зовнішнього сумісника 

На підприємстві працює зовнішній совмісник (0,125 ставки – 1 година на тиждень). Оклад складає 4000 грн. Зарплата складає 500 грн. Чи потрібно донараховувати зарплату до рівня мінімальної? Як це оподатковується ПДФО, військовим збором та ЄСВ?

Виплата дивідендів фізособам за минулі періоди: від бухобліку до оподаткування 

Юрособа планує у квітні виплатити дивіденди засновникам - фізособам. За 2016 р. дивіденди не виплачувалися за наявності прибутку. Статутний капітал сформований не повністю, є сальдо на рахунку 46. Як виплатити дивіденди? Як це оформити? Як оподаткувати та відобразити у звітності підприємства та фізосіб – засновників?

Підприємство видобуває воду з колодязя: які рентні платежі сплачувати

На території підприємства є колодязь глибиною 20 м, вода використовується для виробничих потреб – виробництво бетону. Які рентні платежі повинно сплачувати таке підприємство? Чи повинно воно складати фінансову звітність за МСФЗ?

Працівник може сплачувати від імені підприємства з подальшою компенсацією 

Підприємство уклало договір на перевезення з ФОП – платником ЄП ІІІ групи. Чи може директор підприємства оплачувати такі послуги готівкою за власний кошт з подальшою компенсацією через авансовий звіт? Які обмеження? Чи виникне ПДФО?

Чи виплачуються добові за дні прибуття/вибуття відрядження? 

Працівник відбуває у відрядження до Білорусії. Виїзд о 20:00 з Києва. Приїзд до Білорусії ранком наступного дня. Як нарахувати добові? Чи вважається день приїзду та від'їзду - днями відрядження? Розраховувати як при відрядженні за кордон чи як на території України? На які норми у законодавстві можна посилатися?

Підприємець, який є одночасно особою з інвалідністю, звільнений від сплати ЄСВ. Чи нараховується йому пенсійний стаж?  

Фізособа-підприємець є особою з інвалідністю. Згідно із законодавством він звільняється від сплати ЄСВ за себе. Чи нараховується за таких умов пенсійний стаж? Чи треба укладати договір про добровільне страхування?

Граничний строк для нарахування штрафів від Держпраці 

Яким є граничний строк для нарахування штрафів Держпраці?

За несвоєчасну реєстрацію платником ПДВ - штраф! 

22.03.2018 р. підприємство зареєструвалось платником ПДВ згідно з п. 181.1 ПКУ (перевищення обсягу 1 млн грн). Заява на реєстрацію подана із запізненням (після 10-го числа). Згідно з п. 183.10 ПКУ підприємство має нарахувати податкові зобов'язання. Чи потрібно складати ПН та як її реєструвати?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»