• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Подання фінансової (проміжної) звітності щокварталу протягом 2018 року 

Чи зобов’язане підприємство подавати фінансову (проміжну) звітність щокварталу до органів статистики, якщо за 2017 рік отримано дохід менше ніж 20 млн грн та чисельність працівників якого становить менше ніж 50 осіб?

Відображаємо цивільно-правовий договір у звітності з ЄСВ

Підприємство уклало договір ЦПХ з фізособою на виконання робіт. Термін договору з 16.11.2017 р. до 02.01.2018 р. Акт виконаних робіт складено 02.01.2018 р. та цією датою здійснено виплату винагороди. Як відображати таке нарахування у Таблиці 6 Звіту з ЄСВ? Який вид доходу відображати в формі №1ДФ?

Податкова накладна повинна бути виписана на дату виникнення податкових зобов’язань

Постачальник на дату відвантаження товару (перша подія) склав ПН. На дату часткової оплати за даний товар постачальник склав ПН повторно (на суму такої оплати). На дату постачання наступного товару покупець склав РК до помилкової ПН - зміна номенклатури. Чи має право покупець на ПК за другою ПН? Які дії покупця?

Чи потрібно робити «дотяжку» ЄСВ суміснику, який працює у ФОП?

Працівник прийнятий до фізособи - підприємця за сумісництвом з неповною зайнятістю із зарплатою 930,75 грн. Чи потрібно ФОПу донараховувати ЄСВ працівнику до мінімальної зарплати у 2018 році?

Чи подавати звіт про пільги при продажу товарів медичного призначення зі ставкою ПДВ – 7%? 

Підприємство продає товари медичного призначення зі ставкою ПДВ – 7%. Чи обов'язково подавати звіт про пільги? Чи передбачені штрафи за його неподання? Чи можливо оскаржити штрафи за неподання цього звіту протягом 2017 року?

Як обліковувати та документувати виробничі витрати на рахунку 23?

Підприємство планує виробляти металопродукцію. Сировина – метал, який підприємство самостійно транспортує, здійснює порізку та подачу на виробниче обладнання. Якими документами оформити усі виробничі операції та як вести їх бухоблік?

Як оформити податкову накладну при продажу авто фізособі? 

Підприємство, платник ПДВ, здійснює продаж авто фізособі. Як скласти податкову накладну на таке постачання?

Відкрито депозитний рахунок на фізособу. Чи потрібно платити єдиний податок? 

Відкрито депозитний рахунок на фізособу. Ця особа є підприємцем -«єдинником». Чи потрібно відсотки (прибуток) від депозиту зазначати в декларації та сплачувати податки (рахунок було відкрито не на ФОП, а на фізособу)?

У якому розмірі виплачується ЄСВ, якщо на підприємстві є простій? 

У якому розмірі виплачується ЄСВ, якщо на підприємстві є простій? Оплата простою складає 2/3 від окладу та є меншою за 3723 грн. Чи провадиться доплата ЄСВ до рівня мінімальної зарплати та чи потрібно повідомляти контролюючі органи про простій на підприємстві?

Нюанси обліку валютних операцій та цільового фінансування 

Як у бухобліку відобразити цільове фінансування в іноземній валюті з врахуванням курсових різниць?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»