• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Компенсація понесених витрат працівнику: чи буде ПДФО?

Працівник придбав матеріали для госпдіяльності підприємства за власні кошти. Для підтвердження витрат надав авансовий звіт та фіскальні документи для подальшої компенсації. Чи є така компенсація об'єктом оподаткування ПДФО?

Допомога по вагітності та пологах у працівниці, яка працює у ФОПа: оформлення та оподаткування

Працівниця (працює у ФОПа) планує піти у декретну відпустку. Як правильно оформити це підприємцю: документи, проведення, розрахунок декретних? Які податки необхідно сплатити? Як відобразити у звітності? Які документи повинна надати працівниця?

Статус платника - «єдинника»: яким документом підтвердити?

Який документ підтверджує статус платника єдиного податку?

Перерахування доходу фізособі - підприємцю: як відобразити у ф. №1ДФ?

ФОП подав звіт за ф. №1ДФ за IV квартал 2017 р. У звіті не відображено часткову оплату (3 тис. грн) іншому ФОПу. У І кварталі 2018 р. ФОП знову надіслав іншому ФОПу другу частину оплати (2 тис. грн). Як зробити виправлення у ф. №1ДФ? Як відобразити таку оплату у І кварталі 2018 р.?

Чи потрібно інформувати Фонд соцзахисту інвалідів про працевлаштування особи з інвалідністю?

Підприємство прийняло на роботу інваліда. У Фонді соцзахисту інвалідів особа не реєструвалася, за минулий рік звіт не подавався. Чи потрібно інформувати Фонд соціального захисту інвалідів про працевлаштування інваліда?

Відрядження працівника на особистому авто: як уникнути ПДФО?

Як компенсувати працівнику кошти за пальне при відправленні його у відрядження на особистому авто? Чи буде така компенсація оподатковуватись ПДФО та військовим збором?

Новостворене підприємство може отримувати компенсацію сплаченого ЄСВ 

Підприємство зареєстроване 30.03.2018 р. Чи може таке підприємство отримати 100% фактичних витрат на сплату ЄСВ, якщо підприємство працевлаштовує безробітних від центру зайнятості на новостворені робочі місця у пріорітетних видах економічної діяльності?

Працівник працює у фізособи-підприємця. Як оформити його трудову книжку?

У ФОП звільняється працівник, якого було прийнято на роботу до 01.01.2015 р., і договір з яким зареєстровано у Фонді зайнятості. Як зробити запис у графі 4 трудової книжки (на підставі чого занесено запис): зазначити наказ про прийняття на роботу або номер реєстрації трудового договору? Якою датою робити запис, якщо працівника прийнято на роботу 01.10.2012 р., а договір з Фондом зайнятості зареєстровано 03.10.2012 р.?

Закордонне відрядження без авансу: як визначити курс? 

Працівник підприємства був направлений у закордонне відрядження без попередньої видачі авансу. За яким курсом в бухобліку відображаються добові?

Яка дата виникнення доходу за агентським договором? 

Фізособа-підприємець (платник ІІІ групи єдиного податку, неплатник ПДВ) є турагентом. За якою датою та у який сумі виникає агентська винагорода, якщо 30.03.2018 р. отримано оплату від туриста у розмірі 28 тис. грн, а 02.04.2018 р. сплачено туроператору 27 тис. грн?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»