• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Застосування коригуючого коефіцієнту до середньої зарплати для розрахунку відпускних 

Чи потрібно застосувати коригувальний коефіцієнт до середньої зарплати для розрахунку відпускних, якщо за останні 12 місяців посадовий оклад підвищувався, а також за рахунок надбавки чи доплати за суміщення збільшувалась зарплата?

Сплата оренди автомобіля фізособі - підприємцю, платнику ЄП ІІІ групи 

ТОВ взяло в оренду легковий автомобіль у фізособи (громадянина України). Договір оренди нотаріально завірений. Орендодавець також є ФОПом, платником ІІІ групи ЄП за ставкою 5%. Чи може орендар (ТОВ) заплатити ФОПу, чи потрібно платити на рахунок фізособи? Як це відобразити в ф. №1ДФ? Хто має платити ПДФО та ВЗ? Які будуть дії ФОПа при отриманні коштів?

Особливості оформлення роз'їзного характеру робіт на підприємстві 

Як документально затвердити на підприємстві роз'їзний характер робіт? Як підтвердити зі сторони працівника роз'їзний характер робіт? Чи потрібне посвідчення про відрядження? Як відобразити в Табелі обліку робочого часу працівника, який має роз'’їзний характер робіт? Як при цьому нараховувати зарплату?

Несвоєчасно зареєстрували податкову накладну: чи буде штраф? 

15.02.2018 р. складено ПН з помилковою датою - 15.02.2017 р. Від помилкової дати немає відповідної операції постачання. У квітні 2018 р. до помилкової ПН складено РК та нову ПН від 15.02.2018 р. Чи буде штраф за несвоєчасную реєстрацію помилкової ПН від 15.02.2017 р.?

У вартісному показнику ПН зазначено більше двох знаків після коми: що з ПК? 

Постачальник зареєстрував ПН, у графі 7 якої була зазначена сума з кількістю знаків після коми більше двох. Чи має право покупець на ПК за такою ПН?

Підприємець - «єдинник» надав послуги підприємству - неплатнику ЄП: які наслідки? 

Підприємець на ІІ групі ЄП (держреєстрація - 02.2018 р., зареєстрований «єдинником» з 01.03.2018 р. відповідно до пп. 298.1.2 ПКУ) надав послуги підприємству - неплатнику ЄП. Які наслідки? Як відобразити доходи в Декларації з ЄП?

Виплата дивідендів за наявності збитків: як відобразити в бухобліку? 

ТОВ зареєстровано в лютому 2017 р. За підсумками року були збитки. Одним з учасників ТОВ є нерезидент. Чи можна у 2018 році нарахувати дивіденди? Як такі операції відобразити в бухобліку та оподаткувати?

Заповнення касиром касових ордерів при внесенні/поверненні розмінної монети до скриньки РРО 

Єдиний касир на підприємстві складає на себе ВКО при внесенні розмінної монети до операційної каси РРО. Чи зазначати у рядках «Одержав», «Дата», «Підпис» — паспортні дані касира?

Придбаваємо будинок у фізособи: облік та оподаткування 

Підприємство, платник ПДВ, придбаває у фізособи житловий будинок з земельною ділянкою. Як обліковувати таке придбання та які податкові наслідки?

«Єдинник» отримав допомогу від ФСС у І кварталі 2018 року: коли звітувати? 

Фізособа-підприємець (платник І групи ЄП) отримав допомогу від ФСС у І кварталі 2018 р. Коли потрібно подати декларацію про доходи?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»