• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Утримання аліментів за виконавчим листом: як відобразити в бухобліку?

На підприємство надійшло два листа Держвиконавчої служби на утримання аліментів з працівника. За одним листом утримання перераховуються безпосередньо на рахунок дружини, за другим - на рахунок Держвиконавчої служби. Як відобразити такі утримання в обліку? 

Виправляємо помилку в бухобліку та фінзвітності

За 2017 р. подано уточнюючу декларацію з податку на прибуток, згідно з якою донараховано податок. Як виправити таку помилку в бухобліку? Чи потрібно вносити зміни у фінзвітність? 

Як скласти розрахунок коригування для виправлення помилки у реквізиті «Код ставки»?

Як скласти РК до ПН, у якій помилково зазначили код ставки «902» замість «901»? Яку причину коригування зазначити? 

Чи треба підприємцю-«єдиннику» визнавати доходом курсову різницю?

ФОП отримав на поточний рахунок валютну виручку та записав її у Книзі доходів та витрат, як дохід у гривні за курсом НБУ. Чи треба визнавати доходом курсову різницю, якщо згодом валюту було продано за гривні? 

Надання трьох відпусток підряд: чи можливо?

Працівник має право на три щорічні основні відпустки. Який порядок їх надання? Чи можна надати згідно з заявою працівника усі три відпустки підряд? 

Ведення книги обліку доходів юрособами - «єдинниками»

Чи повинні юрособи — платники єдиного податку вести книги обліку доходів?

Чи можливо працювати повний робочий день та при цьому не втратити допомогу при народженні дитини?

З 15.05.2018 р. працівницю прийняли на роботу на повний робочий день. Згодом з’ясувалося, що на попередній роботі вона перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 3-х років, термін якої спливає 20.12.2018 р. Чи позбудеться вона на період з 15.05.2018 до 20.12.2018 р. допомоги для догляду за дитиною, оскільки працює повний робочий день?

Оренда приміщення у фізособи: куди сплачувати ПДФО?

Підприємство орендує приміщення в іншому місті для віддаленого офісу у фізособи. Куди сплачувати ПДФО з доходу орендодавця?

Як визначити базу нарахування ЄСВ, якщо декретна відпустка почалася з середини місяця?

Як визначається база оподаткування ЄСВ, якщо за першу половину місяця працівниця отримала 1783,33 грн, а з другої половини знаходилась у декретній відпустці?

Надання благодійної допомоги грошовими коштами — податкові наслідки 

Юрособа, платник податку на прибуток та ПДВ, має оборот більше 20 млн на рік. Надає благодійній організації грошові кошти. Які наслідки з податку на прибуток та ПДВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»