• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи можна виписати одну видаткову накладну на декілька постачань протягом дня?

Підприємство постачає бетон. Чи можна складати одну видаткову накладну на декілька постачань протягом одного дня, якщо при цьому було виписано декілька ТТН? Що з податковими накладними?

Збільшення окладів у штатному розписі: чи слід видавати наказ під кожного працівника? 

Чи потрібно видавати наказ на кожного працівника про збільшення окладів у штатному розписі? Чи необхідно знайомити під підпис працівників з такими змінами?

Чи потрібно визначати курсову різницю валютних коштів на кінець квітня, травня? 

Станом на 30.03.2018 р. сума коштів на валютному рахунку становила 45 484 євро. 14.05.2018 р. продано 30 тис. євро за комерційним курсом із зарахуванням коштів у сумі 934 500 грн. Чи потрібно визначати курсову різницю валютних коштів на кінець квітня, травня? Як ці операції відобразити в обліку?

Як розрахувати ліміт каси за новими правилами? 

Як розрахувати ліміт каси за новими правилами, передбаченими Положенням №148 з урахуванням останніх змін?

Складання ПН з ціною відмінною від ціни зазначеної у первинних документах — порушення! 

Підприємство орендує приміщення (62.4 м за ціною 46 грн без ПДВ). На суму часткової передоплати орендодавцем складено ПН, у якій було зазначено повний обсяг надання послуг з оренди (62.4 м), а ціну зазначили частково (22,42 грн без ПДВ). На дату складання акту виконаних робіт орендодавець склав ще одну ПН, у якій зазначено 62.4 м за ціною 23,58 грн. Чи вважатиметься така ПН складеною без порушень?

Розрахунок та виплата допомоги по вагітності та пологах за основним місцем роботи та за сумісництвом 

Працівниця працює за основним місцем роботи та за сумісництвом в одній і тій ж організації. Протягом минулих 12 місяців також отримувала винагороди за договором ЦПХ. На момент настання страхового випадку робіт за договором ЦПХ не виконувала. Як саме слід розраховувати допомогу по вагітності та пологах?

Вихід учасника з товариства: як та на яку дату розраховується його частка? 

На яку дату розраховується частка при виході учасника з товариства: на дату подання ним заяви чи на дату прийняття загальними зборами рішення про вихід учасника? Як визначається частка в майні товариства, якщо її розмір становить 0,3%, та відображається в обліку її виплата?

Працівник перебуваючи у відпустці сплатив за товар: як відшкодувати кошти? 

Працівник зробив та оплатив замовлення товару власними коштами для підприємства, перебуваючи у відпустці. Як підприємство повинно компенсувати працівнику такі кошти? Як документально це оформити?

Розраховуємо відпускні у випадку, якщо працівник працює неповний робочий тиждень 

Працівник прийнятий на роботу з 01.01.2018 р. З 2 до 16 травня працівник перебував у відпустці. З квітня 2018 р. він працює на умовах неповного робочого тижня за власним бажанням. Як розрахувати зарплату за травень 2018 р., у якому відпрацьовано 8 днів?

Як зазначати номенклатуру в податковій накладній на часткову передоплату? 

Підприємство отримує аванс у розмірі 50% на виконання підрядних робіт. За фактом виконання складається Акт №КБ-2. Чи можна в ПН на передоплату зазначати одиницю виміру «грн» та кількість 0.5, а вартість – загальну вартість згідно з договором?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»