• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

ФОП змінює систему оподаткування. У який строк йому слід подавати декларацію про доходи? 

Які терміни подачі Декларації про майновий стан і доходи ФОП при зміні системи оподаткування?

Документообіг щодо ціноутворення на підприємстві 

Підприємство займається торгівлею та виробництвом окремих виробів. Ціну та товари, продукцію та послуги встановлює керівник на свій розсуд. Крім цього, ціна може узгоджуватися з кожним покупцем окремо.Чи обов’язково затверджувати "тверді" ціни та чи потрібно їх обґрунтовувати документально?

Створення резервів в обліку суб’єкта малого підприємництва 

Мале підприємство (ТОВ на загальній системі) має 5 працівників. Дохід без ПДВ за 2017 р. склав 25 млн грн. Чи має право це ТОВ не створювати резерв на виплату відпусток та резерв сумнівних боргів?

Чи з усіма працівниками необхідно укладати письмові трудові договори? 

Чи з усіма працівниками необхідно укладати письмові трудові договори? Чи обов’язково має бути до трудового договору додана посадова інструкція? Чи достатньо наказу та посадової інструкції?

Замовлення перевезення товару на склад покупця у попереднього продавця: хто виписує ТТН? 

Продукція, яку купує підприємство Б, знаходиться на складі виробника – підприємства А. У цей ж день підприємство Б продає цей товар підприємству В та замовляє його доставку зі складу підприємства А та автотранспортом останнього на підставі договору надання транспортних послуг. Яке з підприємств повинно виписувати ТТН, якщо продавець замовляє транспортування товару на склад покупця у попереднього продавця – виробника товару?

Чи можна повернути ПФД через корпоративну картку? 

Чи може директор зняти з корпоративної картки підприємства суму наданої ним раніше ПФД? Чи поширюються готівкові обмеження на таку операцію?

Чи є ТТН основним документом на списання ППМ, якщо крім них, ведуться зведені відомості за автомобілями? 

Підприємство (платник податку на прибуток, ПДВ) орендує автомобілі у своїх працівників, з якими укладено нотаріально засвідчені договори. На всі перевезення є ТТН, але відсутні шляхові листи. Чи є ТТН основним документом на списання ППМ, які придбані по безготівковому розрахунку, якщо крім них, ведуться зведені відомості за автомобілями?

Як звітувати підприємству, яке призупинило діяльність? 

Підприємство – платник податку на прибуток та неплатник ПДВ призупинило діяльність. Всі працівники звільнені, засновник виконує обов’язки директора. Яку звітність потрібно подавати такому підприємству?

ЯК зазначати номенклатуру в податковій накладній на часткову передоплату? 

Підприємство отримує аванс у розмірі 50% на виконання підрядних робіт. За фактом виконання складається Акт №КБ-2. Чи можна в ПН на передоплату зазначати одиницю виміру «грн» та кількість 0.5, а вартість – загальну вартість згідно з договором?

Нерозподілений прибуток за 2017 рік: відображення в бухобліку 

На кінець звітного 2017 року підприємство має нерозподілений прибуток за кредитом рахунку 441. Як ця сума обліковується в 2018 році та який її подальший бухоблік?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»