• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Складаємо нову форму декларації з ПДВ за червень 2018 року

Як складатиметься нова форма декларації з ПДВ за червень 2018 року?

Надання або повернення поворотної фіндопомоги: як заповнити розділ ІІ звіту №1ДФ?

Чи потрібно у звіті №1ДФ у розділі ІІ включати поворотну фіндопомогу як дохід з ознакою «153»? В цей розділ включається лише те, що обкладається військовим збором?

Які штрафи передбачені за несвоєчасну сплату податків?

Підприємець, платник єдиного податку, невчасно сплатив ЄСВ за працівників, ЄСВ за себе, ПДФО, військовий збір та єдиний податок. Які штрафні санкції та пеня при цьому передбачені?

Ліквідація основних засобів: у яких випадках ПЗ з ПДВ не виникають? 

У яких випадках не виникають податкові зобов'язання з ПДВ при ліквідації основних засобів?

Як засновник має внести кошти для поповнення статутного капіталу готівкою?

Засновники надають кошти для поповнення статутного капіталу. Чи може директор внести їх на рахунок в банк як поповнення статутного капіталу від засновника через директора? Чи треба оформляти ПО в касу підприємства від засновника, а потім касир здаватиме їх в банк (або як виручку, або окремою квитанцією як внесок до статутного капіталу)?

Зарплату виплатили раніше: як відобразити це в звіті №1ДФ?

Зарплата за липень 2018 р. була частково виплачена раніше – в червні 2018 року. ПДФО та військовий збір з зарплати за липень повністю виплачено в червні. Як відображається така виплата в розрахунку за формою №1ДФ за ІІ квартал 2018 р.?

Підприємець - «єдинник» надає нерухоме майно в оренду: що з оподаткуванням?

Фізособа - підприємець (платник ІІІ групи ЄП, не платник ПДВ) планує надавати нерухомість в оренду юрособі. Чи є при цьому обмеження? Які податки потрібно сплачувати?

Відображаємо перехідні відпускні у звіті №1ДФ 

03.07.2018 р. (ІІІ квартал 2018 р.) працівник пішов у відпустку, а 27.06.2018 р. (ІІ квартал 2018 р.) працівнику виплатили відпускні. Як відобразити дохід працівника нарахований та перерахований, військовий збір, ПДФО у формі №1ДФ за ІІ та ІІІ квартали 2018 р.?

Розрахунки з покупцями в інтернет-магазині: як облікувати?

Фізособа-підприємець, платник ІІ групи ЄП, веде торгівлю товарами через інтернет-магазин. Для розрахунків з покупцями застосовується сервіс vayforpay. Цей сервіс дозволяє щоденно отримувати інформацію про отримані платежі в розрізі покупців, але кошти надходять на рахунок в банку лише наступного дня. Як обліковувати такі операції?

Внесення та повернення ПФД директором за допомогою карти-ключа: відображення в обліку 

Директор вносить поворотну фінансову допомогу на рахунок підприємства через банк, а потім знімає її з рахунку за допомогою карти-ключа. Якими бухгалтерськими записами відобразити такі операції?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»