• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

  Про що нас запитували минулого тижня

Аванс виплатили на п'ять днів пізніше: яка відповідальність? 

ФОП з найманими працівниками у зв'язку з відсутністю доступу до інтернету виплатив аванс працівника на п'ять днів пізніше. Чи можна такий момент підтвердити як випадок-виняток наказом ФОПа за погодженням із працівниками? Чи розцінить це Держпраці як порушення строків виплати зарплати? Які штрафні санкції?

Працевлаштування директора без заробітної плати 

Засновником новоствореного підприємства та його директором є одна особа. Оскільки діяльності у перші місяці підприємство не буде здійснювати, то планується в наказі зазначити, що директор працює без зарплати. Чи потрібно подавати до ДФС повідомлення про прийняття його за сумісництвом?

Обмеження готівкових розрахунків 

Чи поширюється обмеження у розмірі 50 тис. грн на розрахунки з виплати, пов’язаної з оплатою праці співробітників?

Заправка службового автомобіля у вихідний день: чи є це порушенням? 

Працівник знаходиться у відрядженні 21 день. Чи можна такому працівнику заправляти паливом службовий автомобіль у вихідний день?

Як складати РК при частковому поверненні отриманої передоплати покупцю? 

01.06.2017 р. підприємство отримало передоплату. Протягом 2018 р. частинами відбувалося повернення передоплати. Як в такому випадку складати та реєструвати розрахунок коригування?

Сплата ЄСВ з винагороди за цивільно-правовим договором 

ТОВ (загальна система оподаткування) уклало договір про надання послуг з фізособою, яка не є підприємцем. Згідно з договором особа буде надавати послуги час від часу. Підприємство оплатило вартість послуг та сплатило ПДФО та ВЗ. Чи слід було сплатити ще ЄСВ? В чому різниця між таким договором та договором ЦПХ?

Звітність новоствореного платника податків: коли вперше подавати? 

Коли вперше звітувати до ДФС та Держстату та чи потрібно подавати проміжні звіти за ІІІ квартал 2018 р., якщо ТОВ зареєстровано платником податку на прибуток на загальних підставах у серпні 2018 р., а діяльність починає з 01.09.2018 р.?

Як оподаткувати доходи фізосіб від оренди приміщення? 

Фізособа планує укласти договір оренди з підприємцем – «єдинником» ІІІ групи (неплатником ПДВ) та здавати в оренду приміщення 100 м.кв. Чи потрібно фізособі при укладанні договору враховувати мінімально затверджені ставки щодо оренди приміщення?

З декрету в декрет: як розрахувати допомогу по вагітності та пологах? 

Працівниця, перебуваючи у відпустці для догляду за першою дитиною до 3 років (до 23.07.2018 р.), очікує другу дитину. З 17.07.2018 р. працівниця йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами. За останніх 12 місяців жінка заробітку не мала. Як розраховувати допомогу по вагітності та пологах: виходячи з окладу (3 726 грн) чи двох МЗП (7 446 грн)? До першого декрету працівниця працювала на умовах неповного робочого часу (4 години на день)

Безоплатна роздача рекламної продукції: як оподаткувати? 

Як оформлюється проведення рекламної акції з роздачею інформаційних брошур, ручок та пакетів з логотипом? Як в такому випадку складати податкову накладну?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»