• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Оренда приміщення в підприємця: які особливості? 

Які особливості оренди приміщення для сторін договору, коли орендодавець та орендар є підприємцями?Чи є особливості в оподаткуванні від зміни системи оподаткування орендодавцем?

Ліміт каси: на який термін встановлюється? 

Чи може підприємство в порядку про розрахунок ліміту каси передбачити період для його розрахунку понад 12 календарних місяців?

Порядок заповнення реквізитів видаткового касового ордера 

Який порядок заповнення реквізитів видаткового касового ордера?

Визначення кількості працівників на підприємстві 

Яка різниця між штатною чисельністю працівників та середньообліковою кількістю штатних працівників?

Робота у вихідний день під час перебування у відрядженні

Співробітник, перебуваючи у відрядженні, працював у вихідний день. На підприємстві є змінний режим роботи для деяких категорій працівників. Які підтверджуючі документи потрібно вимагати у підприємства для нарахування співробітникові зарплати за роботу у вихідний день?

Податковий кредит з ПДВ за касовим чеком 

Працівник надав касовий чек на придбання дизельного палива за готівку на суму 600 грн, у т.ч. ПДВ -100 грн. Як відобразити ПК за цією операцією, якщо вона здійснена в рамках госпдіяльності, а також якщо таке придбання здійснено для невиробничого використання? Обмеження в сумі чека (200 грн без ПДВ) стосуються одного постачальника за день чи усіх разом протягом одного дня?

Випадково провели розрахункову операцію через РРО. Як діяти? 

Які дії касира у випадку помилкового проведення розрахункової операції через РРО?

Оприбуткування імпортного товару: якою датою? 

Якою датою потрібно оприбуткувати імпорт товару, якщо в митній декларації зазначено курс валюти на 08.08.2018 р., але автомобіль виїхав з огляду 09.08.2018 р. та прибув на склад (в електронному кабінеті реєстрація митної декларації зазначена 09.08.2018 р.)?

Як підприємцю - «єдиннику» працювати без РРО

Фізособа - підприємець, платник ІІ групи ЄП, має інтернет-магазин, отримує лише безготівкові платежі на банківський рахунок шляхом банківського переказу або оплати рахунків через касу чи термінал банку. Готівкові платежі не приймаються. Чи потрібний підприємцю РРО?

Готівку здали до банку наступного дня. Чи буде вона понадлімітною? 

На підприємстві встановлено ліміт каси 10 тис. грн. Денна виручка склала 50 тис. грн, залишок на кінець дня – 20 тис. грн. Залишок здали до банку наступного дня. Чи виникає перевищення ліміту каси на 10 тис. грн?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»