• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Постачальник не зазначив нулі на початку ІПН покупця у ПН: податковому кредиту бути! 

В податковій накладній, виписаній на покупця - платника ПДВ, постачальник в ІПН покупця не зазначив нулі на початку. Чи зберігається у покупця право на ПК за такою ПН? 

Нарахований дохід працівника менший за «мінімалку»: які додаткові реквізити слід заповнювати? 

Якщо нарахований дохід працівника менший за мінімальну зарплату, то які додаткові реквізити слід заповнювати у звітності з ЄСВ? 

Єдиний працівник знаходиться у відпустці для догляду за дитиною: чи подавати звіт з ЄСВ?

Чи потрібно подавати звіт з ЄСВ щодо найманих працівників, якщо єдиний працівник знаходиться у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років, а нарахування зарплати не здійснюється? 

Підприємець використовує готівкову виручку на власні потреби. Як це оформити?

Фізособа - підприємець на ІІІ групі ЄП за ставкою 5% отримує в касу готівку за оплату послуг. Згодом готівка забирається на особисті потреби. Як відобразити в бухобліку видачу готівки з каси? Як заповнити ВКО? 

Як визнаються витрати з придбання електронного квитка на проїзд у відрядженні?

За яких умов визнаються витрати з придбання електронного квитка на проїзд у відрядженні? Чи можлива оплата електронного квитка іншою особою зі своєї картки?  

Помилилися в декларації з податку на нерухоме майно: який штраф?

Які штрафи встановлено при подачі уточнюючої декларації з податку на нерухоме майно для виправлення помилки «типу об’єкта» (жиле на нежиле) та зміні нарахувань?

Покупець не повертає накладні та акти з підписами: наслідки для продавця

Підприємство займається торгівлею та наданням послуг з ремонту. Дуже часто документи від покупців не повертаються. Чим загрожує відсутність видаткових накладних та актів виконаних робіт для підприємства?

Підприємець - «єдинник» не може надавати в оренду торгову марку

Чи може ФОП, платник ІІІ групи ЄП, бути власником торгової марки? Як оподатковується надання торгової марки фізособою-підприємцем?

Витрати на пальне для орендованого авто у відрядженні

Підприємство орендує автомобілі з метою використання їх у відрядженнях працівників. Працівники придбавають пальне для таких автомобілів за допомогою копоративних карток. Чи є витрати на придбання такого пального витратами на відрядження працівників або це слід вважати додатковим благом цих працівників?

Індексація нормативної грошової оцінки земель при оренді

Яку НГО землі брати при розрахунку орендної плати? Як проіндексувати НГО землі?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»