• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Нарахування амортизації на МНМА у розмірі 100%: облік та оподаткування 

Підприємство придбало переговорний стіл вартістю 5 тис. грн (без ПДВ) з терміном придатності - 3 роки. Як у бухобліку та звітності з податку на прибуток (у додатку РІ) відображається нарахування амортизації на МНМА у розмірі 100% його вартості у місяці початку використання? 

Встановлення доплати за інтенсивність та додаткова відпустка за ненормований день  

На підприємстві немає колективного договору та письмових трудових договорів. На даний час виникло питання встановлення одному із працівників доплати за інтенсивність, а також призначення додаткової відпустки за ненормований робочий день. Як це потрібно зробити?  

Чи слід підприємцю заповнювати книгу обліку доходів за дні, коли доходів не було? 

ФОП вів книгу обліку ще з 2014 р. та не міняв її до сьогодні. У 2015 р. було змінено форму книги. Чи потрібно було реєструвати нову книгу в 2015 р.? ФОП записує в книгу лише ті дні, у яких були надходження доходів. Чи потрібно записувати в книгу дні, у яких доходів не було? 

Допустили помилку при розрахунку середньоденної зарплати за дні відрядження: як її виправити? 

Працівнику нараховувалася звичайна зарплата за дні відрядження (наприклад, у червні). Середньоденна зарплата більша, ніж звичайна денна зарплата. Виявлено цю помилку в жовтні. Як тепер її виправити? 

Зняття коштів з корпоративної картки для виплати фіндопомоги працівнику 

Чи може директор зняти з корпоративної картки кошти, оприбуткувати їх в касу підприємства та видати як фінансову допомогу працівнику?  

Бухгалтер з дипломом спеціаліста чи магістра: вносимо зміни в трудову книжку

Професія бухгалтер (з дипломом спеціаліста) за кодом 2411.2 виключена. Працівника прийнято на посаду бухгалтер (з дипломом спеціаліста) за кодом 2411.2 в 2011 р. Чи потрібно змінювати посаду на бухгалтер (з дипломом магістра)?

Внески та податки з зарплати сумісника у фізособи - підприємця

Працівник працює в одного ФОПа та бажає працевлаштуватися до іншого ФОПа - «єдинника» на неповну зайнятість. Як утримувати податки та нараховувати внески: з фактичного заробітку чи з мінімальної зарплати?

Купівля легкового авто в салоні: які податки сплачувати?

Підприємство, платник податку на прибуток та ПДВ, здійснює придбання легкового автомобіля у салоні. Які податкові наслідки такого придбання?

Чи повинен постачальник надсилати покупцю ПН та квитанцію №1?

Покупець вимагає від постачальника надсилати йому на електронну адресу ПН разом с квитанцією №1 про її реєстрацію. Чи законні вимоги покупця?

Чи потрібно при поверненні коштів готівкою застосовувати РРО?

Підприємець, платник ЄП ІІ групи, з обсягом доходу за рік більше 1 млн грн, отримав на рахунок помилковий платіж за надання послуг від фізособи. Послуги надаватися не будуть. Повернути платіж безготівково немає змоги через відсутність у підприємця рахунку в банку. Чи можна повернути платіж готівкою без застосування РРО?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»