• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Декретна відпустка: чи зараховується до стажу?

Жінка у вересні 2018 р. досягне пенсійного віку та продовжить працювати. Її страховий стаж становить 24 роки 7 місяців. Чи матиме вона право на пенсію за віком та чи врахують до страхового стажу період перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, а також якими документами підтверджується зазначений період? 

Реєстрація у Фонді соцзахисту інвалідів після прийому 8-го працівника 

У вересні юрособа працевлаштувала 8-ого працівника. З'ясувалося, що юрособі слід зареєструватися у Фонді, а у іншому випадку - штраф. У законі прописано, що це робиться до 1 лютого наступного року. Чи слід розраховувати середньорічну кількість за рік у вересні?

Термін дії ліцензії на програми «M.E.Doc» та «1С» закінчився: як закрити субрахунки 127 та 132? 

Обліковано програму «Медок» та програму «1С» на субрахунок 127 з нарахуванням амортизації на субрахунок 132. Термін ліцензії закінчився, амортизація нарахована повністю. Як закрити субрахунки 127 та 132? 

Перевиплата зарплати працівникам: які податкові наслідки? 

Декілька співробітників, яких було звільнено, мали перевиплату по зарплаті. Чи можна списати таку заборгованість? Чи потрібно донараховувати ПДФО, ВЗ та ЄСВ? 

Працівник відбуває у закордонне відрядження: які документи слід оформлювати?

Працівник підприємства планує виїхати у відрядження за кордон. Які документи при цьому треба оформити? 

Нарахування дивідендів фізособі за минулі періоди: що з оподаткуванням?

Підприємство не виплачувало дивідендів. Чи можна в листопаді 2018 р. виплатити дивіденди за 2013-2014 рік, у яких був прибуток, якщо на даний час загальний фінрезультат підприємства – збиток? Як оподатковується виплата дивідендів фізособі?

Збільшення вартості основного засобу після введення його в експлуатацію

У грудні 2017 р. було введено в експлуатацію ОЗ. Протягом 2018 р. було здійснено повну оплату за нього. На дату повної оплати постачальник перерахував вартість ОЗ згідно з поточним курсом валюти, через що довелося доплати ще 6 500 грн. Як обліковуються ці кошти на рахунках?

Контрагенти вимагають надавати акти з мокрою печаткою: чи правомірні такі вимоги?

Підприємство надає послуги. Акти здачі-прийняття робіт (надання послуг) надаються контрагентам в кінці місяця в електронному вигляді з накладанням ЕЦП. Чи правомірні вимоги деяких контрагентів надавати акти в паперовому вигляді з мокрою печаткою? Чи обов'язковим є підписання додаткової угоди на електронний документообіг?

Дохід від реалізації послуг: як облікувати?

Підприємство надає послуги з розміщення інформації та технічної підтримки терміном на один рік (електронний кабінет). Послуги починають надаватися з моменту оплати. Якою датою складати акт наданих послуг, щоб не порушити норми П(С)БО 15 з розподіленням доходів щоквартально та можливістю проведення в 1С?

Придбання легкового автомобіля у фізособи: які бухгалтерські та податкові наслідки?

Які бухгалтерські та податкові наслідки у разі придбання легкового автомобіля у фізособи (не підприємця)?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»