• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Лікарняні, декретні чи допомога на поховання: у які строки виплачувати? 

У які строки виплачувати лікарняні та декретні чи допомогу на поховання? 

Підприємець - «загальносистемник» нараховує ЄСВ навіть за відсутності прибутку 

Фізособа - підприємець на загальній системі за січень мав збиток 1 000 грн, за лютий - 1 500 грн, а за березень мав прибуток 4 000 грн. Яку суму ЄСВ потрібно сплатити за квартал? 

Працівник в день звільнення став непрацездатним: чи є право на лікарняні? 

Чи має право на лікарняні особа, яка в день звільнення стала непрацездатною? 

Самостійно нарахували військовий збір: чи буде штраф? 

Чи застосовуються штрафні санкції, пеня та адміністративна відповідальність за несвоєчасну оплату військового збору, у разі самостійного виявлення податковим агентом такого порушення та виправлення його в наступних періодах податкового (звітного) року? 

Чи може юрособа укладати договір із директором? 

Чи може юрособа укласти цивільно-правовий договір із фізособою - підприємцем на транспортно-експедиційні послуги, якщо підприємець та директор підприємства одна й та ж особа? Якщо так, то як підписувати акт надання послуг? 

Ремонт орендованого майна для орендаря: які податкові наслідки?

Юрособа - орендар, платник ПДВ та податку на прибуток, проводить ремонт (поліпшення) орендованого приміщення. На момент повернення приміщення ремонт не замортизувався. Чи потрібно орендарю нараховувати ПЗ з ПДВ? Які наслідки х податку на прибуток?

Придбання авіаквитка вартістю більше 10 000 грн – чи діє готівкове обмеження?

Працівнику видано готівку на відрядження, за рахунок якої він придбав авіаквиток вартістю 19 100 грн. Як бути, якщо аналогічну операцію було проведено у 2017 році? Чи є тут перевищення суми готівкових розрахунків в розмірі 10 тис. грн відповідно до п. 6 Положення №148 та п. 2.3 Положення №637?

Надання лікарняного листа для догляду за хворими дітьми

Як видають листки непрацездатності для догляду за хворими дітьми?

Нюанси обліку основних засобів під час призупинення діяльності ТОВ

ТОВ припинило госпдіяльність – звільнено персонал, доходів та витрат немає. На балансі є ОЗ, які ще не замортизовані. Які можливі варіанти обліку таких ОЗ?

Оподаткування ПДФО новорічного подарунку

Чи треба оподатковувати ПДФО та військовим збором новорічний подарунок, який наданий працівнику від профспілки, для дитини дружини від першого шлюбу, яку він виховує, але дитина не усиновлена? У звіті №1ДФ подарунок зазначений під ознакою «160»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»