• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Надання новорічних подарунків партнерам: які податкові наслідки?

Підприємство, платник податку на прибуток та платник ПДВ, планує від себе привітати контрагентів з новим роком і надати подарунки (цукерки). Які податкові наслідки такої операції? 

Як здійснюється сплата ПДВ до бюджету? 

Як здійснюється сплата ПДВ до бюджету в системі електронного адміністрування ПДВ? 

Використання автомобіля працівника у діяльності підприємства: наслідки 

Працівник використовує свій автомобіль у госпдіяльності підприємства без укладання будь-якого договору щодо такого використання. Пальне придбавається працівником за допомогою корпоративної картки та списується на витрати за рахунок підприємства. Які наслідки такої ситуації? 

Помилка в номенклатурі ПН: виправлення та наслідки для покупця 

18 вересня на підставі акту наданих послуг було зареєстровано податкову накладну з неправильною назвою послуги. Як виправити таку помилку? Чи втрачає покупець право на податковий кредит за такою накладною? 

Чи включається надходження власних коштів до доходу «єдинника»? 

Чи включається до доходу ФОП, платника ІІ групи ЄП, готівкові надходження власних коштів? У якому випадку підприємець може не застосовувати РРО при досягненні доходу за календарний рік понад 1 млн грн? 

Доплата заступнику директора за виконання роботи директора, який знаходиться у відпустці

Директор йде у відпустку. Усі повноваження на час відпустки передає штатному заступнику. Чи обов'язково проводити доплату заступнику за виконання обов'язків та яка відповідальність в разі її ненадання?

Індексація зарплати для новостворених посад

У філію держустанови прийнято працівників, переведених з іншої установи у серпні 2018 р. Філія установи не є юрособою, але має своє ЄДРПОУ та здійснює господарську і фінансову діяльність, делеговану головною установою. Новий штатний розпис було затверджено у серпні 2018 р. Який буде базовий місяць?

Звільнення від сплати ЄСВ у 2017-2018 рр. тих ФОП, які досягли пенсійного віку

ФОП народився у 1940 р. Станом на 01.01.2017 р. мав вік 76 років, має пенсійне посвідчення за вислугу років (колишній військовий). Чи може він бути звільнений від сплати ЄСВ за себе за 2017 р.? ДФС визнає таку пільгу лише з 01.01.2018 р. і змушує платити за 2017 р. ЄСВ та штрафи за невчасну сплату

Під час інвентаризації виявлено надлишки та недостача товару: як це облікувати?

Як відображаються в бухгалтерському обліку надлишки або недостачі, виявлені під час інвентаризації?

Фізособа продає частку в статутному капіталі: що з оподаткуванням?

Засновник має 50% частки в статутному капіталі (50 тис. грн) ТОВ. Вирішив продати 40% своєї частки (20 тис. грн).Чи можна її продати за ціною меншою від ціни мінімальної? Чи оподатковується ПДФО та ВЗ продаж частки? Яка сума є об’єктом оподаткування при такому продажі?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»