• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Застосування РРО підприємцями - «єдинниками»в аптеках з 1 січня 2019 року 

Відповідно до ст. 11 Закону про РРО термін переведення СГ на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі встановлюється Урядом. За останніми змінами аптеки ФОП повинні застосовувати РРО. Яку кінцеву дату встановлення РРО в аптеках встановив Уряд? 

Коли складати ПН, якщо відвантажений товар буде оплачений бюджетними коштами? 

Підприємство відвантажило товар бюджетній організації з подальшою оплатою за рахунок бюджетних коштів. Коли потрібно складати податкову накладну? Як виправити ситуацію, якщо податкову накладну було складено на дату відвантаження товару? 

Інвентаризація нематеріальних активів: які особливості? 

Які особливості має інвентаризація нематеріальних активів? 

Виплата дивідендів фізособі платником податку на прибуток: які нюанси? 

ТОВ (платник податку на прибуток) виплачує дивіденди засновнику – фізособі за минулі періоди. Які умови та порядок нарахування і сплати дивідендів? 

У 2019 р. ФОП бажає знову стати «єдинником» ІІ групи: як це зробити? 

ФОП три квартали був платником ЄП ІІ групи, а з IV кварталу 2018 р. перейшов на загальну систему. ФОП бажає знову повернутися на ІІ групу ЄП в І кварталі 2019 р. та застосовувати Книгу обліку доходів, зареєстровану у 2018 р. Як це зробити? Який порядок сплати ЄСВ? 

Чи можна виплатити грошову компенсацію замість відпустки?

Директор не був у відпустці поспіль чотири роки. Чи можна йому надати 24 дні відпустки, а за 72 дні за інші роки виплатити грошову компенсацію? Чи можна звільнити працівника (не директора) для того, щоб виплатити йому компенсацію, а потім прийняти його знову на роботу?

Перетворення додаткового капіталу у статутний капітал

Підприємство вирішило здійснити збільшення статутного капіталу через переведення додаткового капіталу (рядок 1410 балансу) у статутний. Які податкові наслідки несе дана операція? Що є моментом формування (повного внесення внесків) статутного капіталу?

Чи потрібний РРО за наявності банківського ПТКС?

Підприємство отримує оплату за товар виключно в безготівковій формі.Чи зобов’язане воно надавати покупцю фіскальний чек РРО у разі проведення розрахунків за товари, які не є підакцизними та технічно складними побутовими товарами, через програмно-технічні комплекси самообслуговування, які належать банку та знаходяться у його приміщенні?

Нюанси надання соціальної відпустки за сумісництвом

Чи може працівниця, яка працює на підприємстві за сумісництвом, взяти оплачувану додаткову відпустку як одинока мати терміном 10 календарних днів в інший термін, ніж на основному місці роботи (на основному місці з 26.12, а за сумісництвом з 21.12)? Які документи повинна надати працівниця?

На договори ЦПХ мінімальні гарантії щодо оплати праці не поширюються

За договором ЦПХ непрацюючий пенсіонер надає юридичні консультації неприбутковій організації. Договір укладено на рік з помісячним підписанням акту із зазначенням та описом наданих юридичних консультацій. Оплата нижче мінімальної зарплати. Чи буде це порушенням? Чи потрібно донараховувати ЄСВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»