• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Оплата бюджетними коштами: які нюанси щодо ПДВ? 

Якою датою виписувати податкову накладну при оплаті бюджетними коштами та як визначати ПК з ПДВ? Чи обов'язково застосовувати касовий метод? Чи потрібно робити відмітки у декларації з ПДВ? Чи потрібно робити розподіл ПДВ? 

Річна звітність неприбуткових релігійних організацій 

Які річні звіти потрібно здавати неприбутковим релігійним організаціям та у які терміни? 

Припинення діяльності підприємства: звітність та податки 

Виробничe підприємство потрeбує призупинeння діяльності зі звільнeнням всього пeрсоналу, в тому числі директора, на період 6-12 місяців. Можливості сплачувати зарплату нeмає. Як бути зі звітністю та податками? 

Заповнення рядка «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» у ПН 

Якщо контрагент не є платником ПДВ, то чи потрібно заповнювати рядок «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» у податковій накладній? 

Як підтвердити цільове призначення використання автомобіля? 

Неприбуткова установа має автомобіль. Як підтвердити цільове використання автомобіля, якщо директор заправляє авто за власні кошти? Як оформити заправку авто? 

Нюанси оплати праці за неповної зайнятості працівника

Працівнику встановлено неповну зайнятість (6 годин на день). Оклад згідно з штатним розписом за повної зайнятості складає 4 000 грн. У грудні працівник відпрацював 120 годин (за повної зайнятості норма у грудні складає 158 годин). Як оплатити такому працівнику зарплату за місяць? Чи буде скорочуватися робочий час на 2 години у зв’язку із передсвятковими днями?

Сплата авансового внеску виконавчій службі: як відобразити в обліку?

Підприємство сплатило авансовий внесок виконавчій службі. Жодних підтверджувальних документів про сплату, крім платіжного доручення, підприємство немає (наприклад, рахунку на сплату). Чи цього достатньо для документального оформлення операції? На якому рахунку обліковувати такий авансовий внесок: на рахунку 377 чи списувати на витрати?

Несвоєчасна оплата за використання логотипу

Підприємство користується логотипом материнської компанії з 2013 р. Логотип вказано на будівлі, первинних документах тощо. Чи повинно воно платити за це?

Складання податкової накладної на медичні послуги

Медичний заклад (ТОВ, платник ПДВ) надає медичні послуги. Страхова компанія, з якою укладено договір, на яку складаються акти наданих послуг і яка здійснює оплату за послуги, направляє фізосіб на консультування до лікарів, обстеження. На кого складати ПН: на страхову компанію (згідно з актом) чи на фізосіб?

Генпідрядник придбав підрядні роботи у ФОПа: як облікувати?

Генпідрядник (платник ПДВ) замовив підрядні роботи у фізособи - підприємця (неплатника ПДВ). У цьому ж місяці перевиставив ці роботи замовнику - платнику ПДВ. Як відобразити це в бухобліку в генпідрядника та в декларації з ПДВ? Яку суму авансу має перераховувати замовник генпідряднику для розрахунків з ФОП: з ПДВ чи без?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»