• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

ФОП - «єдинник» вперше працевлаштовує працівників: які слід вести кадрові документи? 

ФОП, платник ІІ групи ЄП, вперше працевлаштовує працівників. Які слід вести кадрові документи? Чи потрібно вести табель обліку робочого часу і яка його форма? Коли та які звіти подавати за наявності найманих працівників?  

Зміни, внесені до форми та порядку складання розрахунку коригування 

Які зміни були внесені до форми та порядку складання розрахунку коригування? 

Виплата зарплати один раз на місяць є порушенням трудового законодавства 

Чи може засновник, голова правління та пенсіонер (в одній особі) працювати в благодійній організації за сумісництвом? Як можна скоротити витрати на оплату праці? І чи можливо зарплату за сумісництвом виплачувати один раз на місяць? 

Заповнюємо нові показники РК «код причини» та «група коригування» 

Як заповнювати нові показники РК «код причини» та «група коригування»? 

Періодичність заповнення подорожнього листа легкового автомобіля 

Як часто заповнювати подорожній лист легкового автомобіля, яким користується директор? 

Критерії подання фінансової звітності підприємством

У 2017 р. підприємство належало до малого. Протягом 2018 р. фінзвітність подавалася щоквартально. За 2018 р. підприємство має показники для критеріїв, які підпадають під середнє підприємство. Яку звітність подавати за 2018 р. та за І квартал, півріччя, 9 місяців, 2019 р.?

Стягнення зайво нарахованої зарплати: як виправити помилку?

У січні 2018 р. окремим працівникам комунального підприємства було зайво нарахована зарплата. Помилку виявили аж у грудні під час перевірки. У приписі зазначено, що потрібно стягнути зайво нараховану зарплату та провести перерахунок ЄСВ. Як виправити цю помилку?

Чи може директор - сумісник працювати неповний робочий день з неповним робочим тижнем?

Чи може директор-сумісник працювати неповний робочий день з неповним робочим тижнем? Як нараховувати йому ЄСВ, якщо зарплата за відпрацьований час складає 2068,50 грн?

Використання автомобіля директора у відрядженні

Директор та інші працівники їдуть за кордон у відрядження. Директор везе працівників власним автомобілем. Чи оподаткується вартість бензину ПДФО та військовим збором? Які документи директор повинен надати, щоб компенсувати вартість бензину? Чи потрібен подорожній лист?

Визнання податкового кредиту з ПДВ на підставі касових чеків

Підприємство оплатило послугу з доставки, яка підтверджується касовим чеком у сумі до 240 грн з ПДВ. На підставі цього чека підприємство планує включити ПК з ПДВ до декларації. Чи є особливості відображення такого ПК у декларації та як бути з розбіжностями між декларацією та ЄРПН?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»