• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Декретні у «єдинника»: як оподатковувати та звітувати?

Фізособа-підприємець (платник ІІ групи) отримала допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами у ІІІ кварталі 2018 року. У якій звітності відображається сума, яка надійшла від Фонду соцстрахування? 

Не подали декларацію та не сплатили зобов’язання з плати за землю: які наслідки?

Підприємство у вересні 2018 р. стало власником земельної ділянки. За 2018 рік декларація з земельного податку не подавалася і зобов’язання не сплачувалися. Які податкові наслідки? 

Повернення фінансової допомоги готівкою: як заповнити ВКО?

Юрособа повертає поворотну безвідсоткову фінансову допомогу іншій юрособі готівкою. Як правильно заповнити видатковий касовий ордер? За яким документом друга юрособа має оприбуткувати готівку в касу? 

Чи потрібно застосовувати РРО «єдиннику» при надані медичних послуг?

Фізособа - підприємець на ЄП (обсяг доходу до 1 млн грн) надає медичні послуги. Для надання таких послуг використовуються медичні препарати та засоби. Чи потрібно в такому випадку застосовувати РРО відповідно до змін ПКУ від 01.01.2019 року? 

Отримано дивіденди, 3% річних та інфляційні нарахування: що в обліку?

Суб'єкт господарювання, який застосовує різниці, за рішенням господарського суду отримав дивіденди за 2011-2013 рр., а також відсотки та інфляційні нарахування. Як обліковувати це в бухгалтерському та податковому обліку? Як дивіденди відобразити в Додатку РІ Декларації? 

Прощення поворотної фіндопомоги фізособі: які податкові наслідки?

Підприємство, платник податку на прибуток (дохід більше 20 млн грн), прийняло рішення про прощення поворотної фіндопомоги, яку було надано засновнику - працівнику підприємства. Резерв сумнівних боргів не створювався. Які податкові наслідки такого прощення?

Нюанси бухобліку придбання та введення ОЗ в експлуатацію

15.11.2017 р. підприємство придбало верстат, але не використовувало його. З 01.02.2019 р. прийнято рішення ввести його в експлуатацію та почати використання. Як відобразити таку операцію в бухобліку?

Оплата за роботу в нічний час: нюанси розрахунків

У сторожа посадовий оклад складає 3 тис. грн, доплата до мінімальної зарплати - 1 200 грн. З якого розміру нараховується оплата за нічні години: із 3 тис. грн чи із 4 200 грн?

Списання запчастин для транспорту: як облікувати?

Який бухоблік списання запчастин на основні засоби (власний транспорт для вантажних перевезень)?

Несвоєчасна реєстрація зведеної ПН на підставі пп. 199.1 ПКУ з ознакою «09»: чи буде штраф?

Чи застосовується штраф за несвоєчасну реєстрацію в ЄРПН зведеної ПН, складеної на загальну суму частки використання товарів/послуг у неоподаткованих операціях сплаченого ПДВ під час їхнього придбання на підставі пп. 199.1 ПКУ з ознакою «09»?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»