• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Як визначити погодинну оплату праці, якщо працівнику встановлено оклад? 

Працівник працює за сумісництвом на умовах неповного робочого часу (4 години на день, 5 днів на тиждень). Як правильно розраховувати йому зарплату?  

Розподіл ЗВВ та визначення бази їх розподілу в обліку мікропідприємства 

Чи може мікропідприємство щомісяця при реалізації продукції списувати ЗВВ на 90 рахунок без їх розподілу, якщо базу розподілу ЗВВ не встановлено? Як цей момент прописати в наказі про облікову політику? 

Частина виробничого приміщення здається в оренду: чи треба нараховувати податок на нерухомість? 

Підприємство промисловості (основний вид діяльності 25.99) має приміщення (виробничий корпус), частину якого здає в оренду. Чи потрібно декларувати та сплачувати податок на нерухомість на це приміщення? 

Одночасна зміна ціни та кількості товару: як скласти розрахунок коригування? 

Як скласти розрахунок коригування до податкової накладної, якщо в податковій накладній змінилися одночасно і ціна, і кількість товару? 

Номенклатура послуг у податковій накладній експедитора 

Чи повинна номенклатура у ПН за операцією з надання експедитором послуг співпадати з номенклатурою, зазначеною у податковій накладній перевізника, який надає послуги експедитору? 

 Як оформити використання автомобіля працівника в госпдіяльності?

Працівник підприємства написав заяву щодо використання власного авто в госпдіяльності, де просить компенсувати витрати лише на пальне, що придбавається підприємством у формі талонів, а всі інші витрати залишає за собою. Чи може підприємство згідно з заявою працівника не компенсувати витрати на амортизацію авто?

Як виправити у зведеній податковій накладній тип причини?

У зведеній ПН за січень 2019 р. було зазначено тип причини 08, а потрібно було - 09. Як виправити помилку?

З відпустки для догляду за дитиною у відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами: як бути з наказом?

Працівниця знаходиться у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. 19.01.2019 р. виписано листок непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами за другою дитиною. Чи припиняти наказ для догляду за першою дитиною і видавати наказ на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами? Як в таблиці 5 Звіту з ЄСВ зазначати підставу початку-закінчення відпустки?

Дата списання та дата зарахування коштів різні: як виписати податкову накладну?

Попередню оплату за товар було здійснено 29.12.2018 р., але кошти фактично зараховано на рахунок контрагента-продавця лише 03.01.2019 р. Як виписати податкову накладну?

Чи вплине сума отриманої ПФД на розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва?

Фермерське господарство отримало ПФД від засновника. Допомогу протягом 365 к.д. повернуто не було. Чи включається в такому випадку сума ПФД до загального обсягу доходу для розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»