• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи можливо працювати на підприємстві та одночасно надавати йому послуги як ФОП?

ФОП орендує у ТОВ обладнання для виробництва продукції та надає цьому ТОВ послуги з виробництва цієї продукції з його давальницької сировини. Також планує влаштуватися до ТОВ штатним працівником на виробництво цієї продукції. Чи можливо поєднати ці моменти? 

Чи потрібно ФОПам працевлаштовувати осіб з інвалідністю?

Чи зобов'язаний ФОП на ІІ групі працевлаштовувати інваліда, якщо чисельність працівників перевищила 8 осіб. Яким нормативним документом це регламентовано?  

Чи можна встановити працівникам інші вихідні, ніж субота та неділя? 

Чи можна планувати для працівників графіки роботи з робочими суботами та неділями згідно з ст. 68 КЗпП, якщо міська рада не встановлювала вихідні дні розпорядженнями?  

Засновник вніс ПФД на рахунок підприємства: чи відображати це в касовій книзі? 

Засновник - фізособа вніс на рахунок підприємства ПФД через касу банку. Чи потрібно таке надходження відображати в касовій книзі? 

Списання безнадійної заборгованості покупця за відвантаженим товаром 

За заборгованістю покупця (відвантаження відбулося 23.11.2015 р.) минув термін позовної давності. Якою датою слід це відобразити та які проведення слід зробити? Які первинні документи мають бути для списання заборгованості? 

Надання авансу в гривнях на закордонне відрядження: за яким курсом розрахувати добові?

Працівник отримав аванс на закордонне відрядження в гривнях (на картку) за курсом на дату видачі коштів. У положенні про відрядження встановлено розмір добових - 25 USD. За яким курсом розраховується сума добових?

Щоквартальна виплата дивідендів: які особливості?

Підприємство щоквартально виплачує дивіденди. У рядку 2350 фінзвіту за І квартал, півріччя, 9 місяців та за рік отримано прибуток в сумі 289,0; 584,4; 1328,2; 1605,6 тис. грн, а дивіденди виплачені, наприклад, в сумах 280, 380, 650 та 300 тис. грн (всього 1610 тис. грн). Чи правильно підприємство виплачувало дивіденди?

Податкові наслідки списання кредиторської заборгованості за договором переуступки боргу

ТОВ на загальній системі оподаткування з доходом менше 20 млн списує кредиторську заборгованість за договором переуступки боргу, за яким минув строк позовної давності. Які виникають податкові наслідки за такою операцією?

Компенсація податку на нерухомість: чи буде ПДВ?

Підприємство (платник ПДВ) надає в оренду приміщення. За умовами договору орендар компенсує суму податку на нерухомість. Чи оподатковується така сума компенсації ПДВ?

Дохід юрособи-«єдинника»: з комісією чи без?

Приватне підприємство – платник ІІІ групи ЄП (ставка – 5%) отримує плату від фізосіб за користування домофонами. З цієї плати банком ПП утримується комісійна винагорода. Як відобразити в обліку таку виручку та визначити дохід ПП?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»