• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Які правила зміни базового місяця для індексації? 

Чи потрібно одночасно підвищувати оклади усім працівникам на однаковий відсоток для зміни базового місяця з метою індексації? 

Використання запасних частин: відображення в бухобліку 

Як відобразити в обліку заміну старих запчастин на нові? Чи потрібно оприбутковувати старі запчастини? 

Чи можна використовувати поворотну фіндопомогу для виплати зарплати? 

Чи може підприємство виплачувати зарплату за рахунок коштів поворотної фінансової допомоги, яка надійшла на рахунок від директора? Як відобразити таку операцію в бухобліку? 

Надбавка за роз'їзний характер роботи: чи обов'язково встановлювати? 

У підприємця працюють водії з роз'їзним характером роботи. Відрядження не оформлюються, добові не виплачуються, шляхові листи не складаються. Форма оплати праці - погодинна ставка. Чи обов'язково встановлювати надбавку за роз'їзний характер роботи? 

Чи може директор одночасно бути головою та членом комісії щодо списання ТМЦ? 

На підприємстві працює чотири особи. Чи може директор ТОВ бути одночасно головою та членом комісії щодо списання ТМЦ? 

Чи правомірні дії ДФС щодо перевірки та штрафів за несвоєчасну сплату податку?

До декларації з прибутку за І півріччя 2018 р. до рядка 24 помилково не перенесено значення рядка 25 з декларації за І квартал 2018 р. 05.12.2018 р. подали уточнену декларацію з правильним значенням рядків 23, 24 та 31. В обліку ДФС нарахування зменшено тільки 05.12.2018 р. Чи правомірно це?

Компенсація комунальних платежів: як заповнити ПН та акти?

Орендодавець хоче отримувати на місяць вперед компенсацію витрат щодо електроенергії, а наприкінці місяця робити остаточний перерахунок та виписувати один акт послуг. При цьому орендодавець зазначає різну номенклатуру в рахунках та актах. У ПН зазначено номенклатуру згідно з виставленим рахунком. Чи правильно це?

Витрати на транспортування продукції від постачальника: як обліковувати?

Підприємство має на балансі вантажний автомобіль, яким здійснюється транспортування товару від постачальника на склад підприємства. В подальшому дані товари реалізуються покупцям (покупці самостійно забирають товар). Чи можна витрати на транспортування віднести до витрат на збут?

Чи можна оформити нерегулярне виконання працівниками певних робіт договором ЦПХ?

Одним з видів діяльності підприємства є вид 25.99 «Виробництво інших металевих виробів, н.в.і.у». У зв'язку з тим, що роботи за даним видом діяльності виконуються не кожного місяця і в дуже малих об'ємах, чи можуть ці роботи виконувати основні штатні працівники підприємства за договором ЦПХ?

Зміна номенклатури відвантаженого та оплаченого товару: коли складати РК?

У жовтні 2018 р. покупець зробив передоплату на суму 40 тис. грн (складено ПН). У грудні 2018 р. відвантажено товар на суму 100 тис. грн та складено ПН на суму 60 тис. грн. 11 березня 2019 р. додатковою угодою змінено номенклатура товару, а також повернуто раніше поставлений товар. 14 березня 2019 р. відвантажено інший товар на суму 100 тис. грн. Коли та як потрібно скласти РК на раніше складені ПН?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»