• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Які звіти слід подавати новоствореному ФОП у 2019 році? 

Реєстрація підприємцем відбулася 18.02.2019 року. З 01.03.2019 р. також відбулася реєстрація платником ІІ групи ЄП. Які звіти потрібно подати за І квартал 2019 року та за 2019 рік загалом? 

Передплата за однією ціною, постачання – за іншою: чи складати РК до ПН? 

Постачальник електроенергії змінив тариф. Через це в рахунках на попередню оплату та в актах про прийняття-передавання електроенергії зазначено різний тариф. Постачальником зареєстровано ПН на суму передплати за старим тарифом, а акт складено за новим. Чи треба постачальнику складати та реєструвати РК до ПН? 

Чи можна уникнути штрафу за порушення терміну реєстрації ПН на неплатника ПДВ? 

Підприємство склало податкову накладну на неплатника ПДВ з типом причини «11» на постачання теплової енергії. ПН було зареєстровано з порушенням термінів (14 к. д.). Чи є правомірним накладення штрафу за порушення терміну реєстрації ПН? 

Зарплата за дні відрядження: як розрахувати? 

Працівник поїхав у відрядження за кордон 08.03.2019 р. та повернувся з товаром 09.03.2019 р. Робота 08.03.2019 р. оплачується у розмірі подвійної годинної ставки понад оклад, а за 09.03.2019 р. надається інший день відпочинку. Як розрахувати зарплату за 08.03.2019 р.? 

Дарування авто фізособі-працівнику: наслідки з ПДФО та ПДВ 

Підприємство вирішило подарувати автомобіль працівнику. Залишкова вартість авто 1 грн. Які податкові наслідки з ПДФО та ПДВ? З якої вартості сплачуються податки? 

Застосування податкової соцпільги для матері двох дітей

Працівниця має двох дітей (2003 та 2011 року народження) від різних шлюбів. Батько старшого сина помер. Для цієї дитини мати - єдиний годувальник. Яку ставку ПСП застосовувати до її зарплати? З яким кодом буде відображатися дохід цієї працівниці в звіті №1ДФ?

Оплата витрат на відрядження непрацівника підприємства: облік та податкові наслідки

Директора підприємства направлено у відрядження. Разом з директором у відрядження поїхала його дружина, яка не є працівником підприємства. Як правильно відобразити в обліку та оподаткувати витрати на поїздку дружини?

Чи потрібно нараховувати ЄСВ на суму компенсації померлому працівнику?

1 березня помер працівник підприємства. Документи про смерть отримано 04.03.2019 р. Цим числом оформлено наказ про звільнення з 01.03.2019 р. Померлому працівнику нараховано компенсацію невикористаної відпустки. Чи нараховується ЄСВ на суму такої компенсації? Як відобразити нарахування у звітності?

Розукомплектування запасів: облік та податкові наслідки

Підприємство здійснює розукомплектування запасів (матеріали для монтажних робіт) на складові (також запаси). Який облік такої операції та податкові наслідки?

Чи може орендар самостійно оплачувати комунальні послуги за орендоване приміщення?

Медичний центр (платник ПДВ) орендує приміщення у ФОП на ІІІ групі ЄП. Чи можна сплачувати комунальні платежі за це приміщення з розрахункового рахунку підприємства? У договорі оренди є пункт, який дозволяє сплачувати комунальні послуги безпосередньо ОСББ, оминаючи ФОП

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»