• Посилання скопійовано

Що почитати на свята: ТОП-10 найцікавіших матеріалів редакції за квітень

Попереду довгі п'ятиденні канікули, а після них - ще один додатковий вихідний 9 травня. Якщо в цей час ви аж раптом скучите за роботою або ж просто будете мати натхнення щось цікавеньке прочитати, рекомендуємо добірку з 10 найпопулярніших матеріалів редакції за квітень

Що почитати на свята: ТОП-10 найцікавіших матеріалів редакції за квітень

1.  З 2 травня діятимуть нові рахунки для сплати ЄСВ

10 квітня Держказначейство повідомило, що з 02.05.2019 року функціонуватимуть нові рахунки для сплати ЄСВ, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (код банку – 899998). За кілька днів перелік цих рахунків для всіх областей та Києва був оприлюднений на сайті ДФСУ. Також їх можна завантажити у нашому довіднику. Зверніть увагу: старі рахунки з ЄСВ діють лише до 26 квітня включно.

46 тис. переглядів, 21 коментар

 

2. Підвищення заробітної плати на 1 грн: чи виникатиме індексація?

Наскільки треба підвищити оклад, щоб не проводити індексації зарплати? Чи діє на сьогодні так звана «фіксована сума індексації», згадки про яку прибрали з Порядку №1078? Читайте у нашому коментарі до листа Мінсоцполітики від 13.03.2019 р. №24/0/214-19.

20 тис. переглядів, 12 коментарів

 

3. Застосовуємо нові ознаки доходу в формі №1ДФ за І квартал 2019 року

З 1 січня 2019 року до Порядку №4 було внесено зміни. Завдяки їм в Довіднику ознак доходів з’явилися нові ознаки, зокрема, щодо неоподаткованих доходів. І їх потрібно застосовувати вже в формі №1ДФ за 1 квартал 2019 року

19 тис. переглядів, 3 коментарі

 

4. За І квартал 2019 року подаємо до Держстату нову форму №1-ПВ

Держстат наказом від 12.03.2019 р. №104 вніс зміни до форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці". Зміни торкнулися показників колонки «А» розділу ІV «Розподіл штатних працівників за розмірами заробітної плати»

17 тис. переглядів, 4 коментарі

 

5. Квітневе оновлення плану-графіка податкових перевірок на 2019 рік

Розпочала місяць ДФСУ з традиційного оновлення плану-графіка перевірок на 2019 рік. Спершу, як завжди, були підкориговані (станом на 05.04.2019 р.) розділи І  та ІІ, які стосуються перевірок юридичних осіб, фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів. Згідно з оновленими даними, у 2019 році податківці планують провести 5077 таких податкових перевірок. Далі, 15 квітня, податківці оприлюднили оновлення інших двох розділів. За ними, заплановано перевірити 1654 фізособи та 347 юросіб з питань ЄСВ, ПДФО та ВЗ.

16 тис. переглядів, 4 коментарі

 

6. Новації квітня: що і для кого змінилося?

Нові довідники податкових пільг, нюанси індексації, подання звітів з праці №1-ПВ, рентної плати та заборгованості до ФСС за новими формами, нові порядки ведення реєстру екземплярів РРО та реєстру ЦСО тощо. На початку місяця ми писали про 14 важливих змін та подій, та протягом місяця їх кількість вдвічі збільшилася. Аби нічого не пропустити, читайте цю добірку від редакції.

16 тис. переглядів

 

7. Мінфін оновив перелік кодів для сплати податків 

Наказом Мінфіну від 11.03.2019 р. №104  викладено у новій редакції додаток «Перелік кодів видів сплати» до Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів. Тепер коди поділено окремо для платників податків та органів виконавчої влади. Крім того, до Переліку додано сім нових кодів, а два вилучено

15 тис. переглядів, 1 коментар

 

8. Керівник під час відпустки підписує документи: чи є це порушенням?

Чинним законодавством про працю не передбачено можливості продовження виконання керівником посадових обов’язків у період відпустки. З метою уникнення можливих негативних наслідків до штату підприємства необхідно ввести посаду, наприклад, заступника керівника, обіймаючи яку працівник виконуватиме обов’язки керівника у разі тимчасової відсутності останнього. 

12 тис. переглядів, 20 коментарів

 

9. Як будуть працювати банки у свята у 2019 році?

Нацбанк визначив регламент роботи банківської системи у зв’язку з перенесенням робочих днів у 2019 році. Так, дні роботи системи електронних платежів Нацбанку переносяться з: вівторка 30 квітня – на суботу 11 травня; понеділка 30 грудня – на суботу 21 грудня; вівторка 31 грудня – на суботу 28 грудня.

12 тис. переглядів

 

10. Коли відшкодування працівнику коштів за придбані товари не є доходом? Нова позиція ДФС

Відшкодування працівнику його власних коштів за придбані товари не буде доходом, якщо є підтвердження роботодавцем доцільності та обґрунтованості здійснення таких витрат

12 тис. переглядів, 11 коментарів

 ***

Гарного Вам читання та приємних вихідних!

Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»