• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи потрібно подавати проміжну квартальну звітність за формами №1-м, 2-м? 

За даними річної фінзвітності за 2017 р. юрособа відноситься до малих підприємств. Чи зобов’язане мале підприємство, платник податку на прибуток з річним звітним періодом, подавати проміжну фінзвітність за формою №1-м і 2-м до органів статистики? 

Кавомашина на підприємстві: які податкові наслідки? 

Підприємство придбало кавомашину в офіс вартістю 11 000 грн (з ПДВ) для працівників офісу. Чи буде у підприємства право на ПК? Чи враховується амортизація у складі витрат підприємства? Які наслідки з податку на прибуток? 

Чи може номенклатура у ПН на придбання та продаж товарів відрізнятися? 

Чи може підприємство здійснювати облік придбаних у різних постачальників товарів за уніфікованою номенклатурою (без зміни коду УКТ ЗЕД)? Чи може номенклатура у ПН на придбання та продаж товарів відрізнятися (код УКТ ЗЕД не змінюється)? 

Розрахунки онлайн у відрядженні корпоративною або власною карткою: чи не порушує це законодавство? 

Чи може директор, який перебуває у відрядженні за кордоном, купувати онлайн квитки, оплачувати готель тощо? Чи можна здійснювати оплату на Інтернет-сайті відповідної компанії-продавця з оплатою корпоративною або власною карткою? 

Чи можна встановити відпустку тривалістю 30 календарних днів? 

Чи можна в трудовому договорі встановити щорічну відпуску тривалістю 30 календарних днів за угодою сторін без законодавчих підстав? 

Виправлення помилок минулих періодів з ПДВ: бухоблік

Після податкової перевірки, яка відбувалася в січні 2019 року, «знято» ПК з ПДВ за січень 2016 року. Також за результатами цієї перевірки було нараховано штрафні санкції та пеню. Як це все відобразити в бухобліку та у якому звітному періоді?

Орендар за власний рахунок замінює лампи освітлення: які наслідки?

Як відобразити в обліку та які наслідки для оподаткування виникатимуть, якщо орендар за власний рахунок замінить лампи освітлення, якщо договором таку заміну не передбачено? Чи виникає у орендаря обов'язок утилізувати демонтовані лампи зі сплатою екоподатку?

Витрати на ремонт офісу власними силами: що в обліку?

Підприємство планує самостійно відремонтувати придбане офісне приміщення, закупити матеріали та залучити до роботи майстрів відповідного профілю за договорами ЦПХ та (або) строковими трудовими договорами. Як документально оформити та відобразити в обліку витрати на придбання будівельних матеріалів та оплату виконаних робіт?

Як визначити суму акцизного податку при продажу алкоголю рестораном?

ТОВ на загальній системі оподаткування продає алкоголь (підакцизні товари) у приміщенні ресторану кінцевому споживачу. Як визначається сума акцизного податку? Чи є взаємозв'язок між підрахунком суми акцизу та щоденною звітністю РРО (в чеку зазначається інформація)?

Зарахування поворотної фіндопомоги до додаткового капіталу без податкових наслідків

Приватне підприємство на загальній системі (платник ПДВ) отримало ПФД від засновника, але через два роки не повернуло її. Чи можна перевести цю заборгованість до додаткового капіталу без податкових наслідків?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»