• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Яку звітність потрібно подавати юрособі на єдиному податку? 

Яку податкову та статистичну звітність повинно подавати приватне підприємство (юрособа), яке знаходиться на ІІІ групі ЄП без ПДВ (є наймані працівники, вид діяльності 86.21 "Загальна медична практика")? 

Коли у покупця виникає право на ПК за податковою накладною, яка містить помилку? 

14.11.2018 р. отримано передоплату від покупця, але податкову накладну помилково зареєстровано на меншу суму. 30.11.2018 р. складено РК на виправлення такої помилки (РК зареєстровано 04.12.2018 р). Коли у покупця виникає право на податковий кредит за такою ПН? 

Надання безповоротної фіндопомоги фізособі - підприємцю: що з податками? 

ТОВ (платник ЄП та ПДВ) надало безповоротну фіндопомогу ФОПу - платнику ЄП ІІ групи. Чи потрібно платити ФОПу ПДФО 18% і військовий збір 1,5%, або цю допомогу можна класифікувати як дохід, отриманий ФОП від підприємницької діяльності? 

Придбання транспорту фізособи: які первинні документи потрібні? 

Юрособа на загальній системі оподаткування планує купити транспортний засіб у фізособи, яка не є підприємцем. Які первинні документи потрібні для проведення цієї операції? Які нарахування податків та ким здійснюються? 

На суму винагороди за авторським договором ЄСВ не нараховується  

Найманому працівникові потрібно виплатити авторську винагороду за розробку нового продукту (цю виплату буде проведено одноразово, сума - 1000 грн). Як оподатковується така винагорода? Яка ознака доходу зазначається в формі №1ДФ? 

Працівник-«окладник»: рахуємо зарплату в днях чи годинах?

Підприємство використовує просту місячну оплату праці, виходячи з окладу та фактично відпрацьованих днів. Кадровик оформлює накази, у яких вказано оклад та тривалість робочого тижня в годинах. Як рахувати зарплату: в днях чи годинах?

ТТН, акт та видаткова накладна: чи повинні вони бути складені однією датою?

12.03.2019 р. постачальник склав видаткову накладну на відпуск продукції та ПН. 13.03.2019 р. перевізник вивіз цей товар, тож ТТН, акт та ПН складено цією датою. Чи повинні ТТН, акт та видаткова накладна бути складені одною датою?

Право на бюджетне відшкодування з ПДВ у частині сплачених авансів постачальникам

Підприємство оплатило аванс постачальнику за матеріали. Постачальник зареєстрував ПН на суму отриманого авансу. Матеріали від постачальника підприємство отримало через 2 місяці. Коли у підприємства виникає право на бюджетне відшкодування? Чи підлягають суми ПДВ, які сплачені авансом отримувачем товарів/послуг, бюджетному відшкодуванню?

Чи може підприємство придбати за готівкову валюту авто за кордоном?

Чи може директор, перебуваючи у відрядженні за кордоном, придбати автомобіль на підприємство за готівковий розрахунок (шляхом зняття валюти з корпоративної гривневої карти)?

Як визначається дохід у «єдинника», якщо покупець розрахувався карткою?

Підприємець використовує POS-термінал. Кошти (500 грн) від розрахунку (08.04) надходять на наступний день (09.04) на рахунок за вирахунком комісії за еквайринг (495 грн). Якою датою та в якій сумі визначати дохід?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»